Predstava po knjizi Ja sam Akiko tokom vikenda u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jun.2021, 10:08

Predstava po knjizi "Ja sam Akiko" tokom vikenda u Leskovcu

Nakon premijere u pančevačkom Kulturnom centru, predstava nastala po romanu leskovačkog pisca Stefana Mitića "Ja sam Akiko" biće prikazana tokom vikenda i u Narodnom pozorištu u Leskovcu. Prvu predstavu publika će moći da vidi u subotu od 18 sati, dok je nedeljna predstava zakazana za 12 sati. Cena karata za obe predstvave je 200 dinara.

Akiko u knjizi nikada nije otišla na očev tavan, a u predstavi je upravo tamo, gde traži odgovore na prećutna pitanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Rediteljka predstave je Milja Mazarak, a glavnu ulogu u predstavi tumači Sofija Mijatović.

Predstava je pre svega namenjena deci, kao i knjiga koja je od svog izlaska juna 2018. godine stekla veliku popularnost, a Mitić je za nju dobio nagradu "Politikinog zabavnika". Takođe knjiga se u 2019. godini našla među 200 najboljih dečjih knjiga na svetu.

Podsetimo, predstava "Ja sam Akiko" svoju premijeru doživela je krajem maja u okviru festivala "Bijenala umetničkog dečjeg izraza" koji je održan u Pančevu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.