Predavanje “Edgar Alan Po i umetnost pisane reči” u leskovačkoj Biblioteci

Izvor: JužneVesti.com, 28.Maj.2023, 12:38

Predavanje “Edgar Alan Po i umetnost pisane reči” u leskovačkoj Biblioteci

Profesorka Ana Kocić Stanković u ponedeljak, 29. maja od 13 sati održaće predavanje “Edgar Alan Po i umetnost pisane reči” u Narodnoj biblioteci “Radoje Domanović” u Leskovcu. Ona smatra da je Alan Po jedan od omiljenih pisaca mladima i da će zato predavanje biti zanimljivo srednjoškolcima.

Ana Kocić Stanković je profesorka na Departmanu za anglistiku Filozofskog fakulteta u Nišu i ona ističe da Alan Po predstavlja sponu između srednjoškolskog programa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i kurikuluma tog Departmana, pa je bio logičan izbor za predavanje namenjeno, pre svega, srednjoškolcima.

Cilj je da se, kako srednjoškolcima, tako i široj javnosti, ukaže na značaj i lepotu pisane reči, umetničkog izraza i čitanja u savremenom pretežno digitalnom dobu. Edgar Alan Po je i danas jedan od omiljenih pisaca, naročito među mladim ljudima, i u svetu i kod nas, pa će biti reči i o vezama između njegovih dela i savremene pop kulture. Nadam se da bi na ovaj način i ono što je predmet brojnih akademskih studija o Pou i njegovim umetničkim zaslugama moglo postati bliže i široj javnosti i zainteresovati mlade ljude za dalja i pomnija čitanja - ističe Kocić Stanković.

Profesorka Ana Kocić Stanković je vanredni profesor Američke književnosti, Američkih i Afroameričkih studija na Departmanu za Anglistiku i predsednica je Udruženja za Anglo-američke studije Srbije.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.