Izvor: JUGpress.com, 18.Jul.2019, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravili “reviju” mehanizacije komunalnih i privatnog preduzeća

LESKOVAC

Na zvaničnom sajtu grada Leskovca objavljeno je da je danas organizovana, kako oni to zovu,”revija” mehanizacije gradskih komunalnih i privatnog (PWW) preduzeća .

Svaki komad ove mehanizacije, koja je za danas morala da bude na bulevar “Nikole Pašića već je više puta “predstavljan” na konferencijama za novinare.

Danas su javno komunalna preduzeća „Komunalac“, „Vodovod“, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << „Grdelica“ i austrijska kompanija „PVV“ predstavili svoju mehanizaciju obnovljenu u poslednjih šest godina, piše na sajtu grada.

“Duž bulevara, na današnjem impozantnom skupu, bilo je izloženo 31 vozilo tri preduzeća i PVV-a, od kiper kamiona, preko cisterni, dostavnih vozila i kamiona za sakupljanje smeća.

Mehanizacija ova tri preduzeća nije obnavljana decenijama i zaposleni u njima su svoj posao obavljali sa vozilima starim više 30 čak i 50 godina. Nakon što je gradonačelnik Goran Cvetanović, sa svojim timom, preuzeo odgovornost za rukovođenje gradom započeta je obnova mehanizacije i do danas je u Komunalac, Vodovod i Grdelicu uloženo 156,8 miliona dinara u vozila i mašine neophodne za funkcionisanje službi ovih preduzeća. PVV je u mehanizaciju koju je danas predstavio uložio preko milion i sto trideset hiljada evra.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je na konferenciji zakazanoj ovim povodom rekao sledeće:

„Danas se nalazimo na najdužem bulevaru u našem gradu koji smo mi izgradili, pored naselja Dubočica gde ćemo za desetak dana otvoriti veliki hiper market IDEA. Povod našeg okupljanja je predstavljanje mehanizacije naših javno komunalnih preduzeća i kompanije PVV koja je značajni činilac kada je održavanje higijene u gradu u pitanju.

Javno komunalna preduzeća na teritoriji našeg grada u potpunosti su stavljena u službu građana. Njihova funkcija je od opšteg interesa i primat ne treba da bude profit koji ostvaruju već interes svih naših sugrađana. Cilj ovog značajnog ulaganja, od 156,8 miliona dinara, je osavremenjivanje opreme i samim tim podizanje kvaliteta rada Komunalca, Vodovoda i JKP Grdelice. Želimo da pružanje usluga ova tri preduzeća podignemo na viši nivo i da njihovi zaposleni, sve poverene poslove obavljaju na visokom nivou. Želimo da Leskovac bude čist grad, mislim da smo delimično uspeli u tome, i grad u kojem nema problema sa vodosnebdevanjem“, tvrdi Cvvetanović a prenosi sajt grada.

Cvetanović je ovim putem apelovao na sve građane da zajedničkim snagama sa lokalnom samoupravom čuvaju Leskovac, zelenilo i higijenu u gradu, navodi se na sajtu rada ali s ene navodi da li se poziv na “čuvanje zelenila” odnosi i na gradski park čije se uredjenje” u značajnu površinu pod behaton pločama najavljuje .

Sajt grada direktora PVV potpisuje kao Srboljuba Nisića koji je rekao da ta kompanija “pored izloženih vozila PVV poseduje još 7 koja su u krugu preduzeća, a ono što je novina jesu sudovi za odlaganje smeća, odnosno plastični kontejneri za papir, plastiku i meštoviti otpad. Oni će u narednih nekoliko dana biti postavljeni na svim lokacijama u gradu. „PVV radi u tri smene, skupi mesečno oko 3,5 tona smeća, pređe oko 27 hiljada kilometara,“ rekao Nisić.

“Direktor JKP „Vodovod“ Branislav Stanković istakao je da je mehanizacija Vodovoda stara preko 30-40 godina i najavio otpis onih koja su stara preko 50 godina kako bi se obnovila mehanizacija. „U međuvremenu smo nabavili tri kamiona za dežurnu službu i službu izgradnje. Dva su preko KFV kredita, jedan iz sopstvenih sredstava. Ukupna vrednost je nešto manje od 10 miliona dinara,“ rekao je Stanković i naglasio da svoje obaveze izvršavaju redovno na terenu, prenosi sajt grada

„Danas smo imali priliku da izložimo novonabavljene mašine i novi vozni park JKP „Komunalac“, koji smo poslednjih godina znatno obnovili tako da izgleda zaista impozantno,“ – kazao je Vladimir Sinadinović i zahvalio se gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću na uloženom naporu da komunalni sistem Leskovca stavi na zdrave noge. Ovom prilikom promovisano je i novo kiper vozilo ovog preduzeća čija je vrednost 7,9 miliona dinara.

Današnjoj reviji vozila i mašina, kao i radu na terenu, pridružilo se i JKP „Grdelica“. Direktor ovog preduzeća Zoran Jović upoznao nas je sa činjenicom da su u prethodnih nekoliko godina nabavili 6 vozila. „Ona ne samo da su nam omogućila obavljanje osnovne funkcije na znatno višem nivou, već su nam omogućila uopšte postojanje,“ – kazao je Jović. Zbog zastarele mehanizacije, bez nabavke ovih mašina JKP „Grdelica“ ne bi bilo u mogućnosti da obavlja poverene delatnosti.

Nakon konferencije, deo predstavljene mehanizacije upućen je u Vinarce, četiri ulice u okolini kružnog toka na bulevaru i u naselje „Solidarnost“ radi uređenja javnih površina.

Pored mehanizacije, Grad Leskovac, ulaže u putnu infrastrukturu i trotoarske površine. U sklopu redovnog letnjeg održavanja puteva, uređen je trotoar kod Hemijsko-tehnološke škole”, navodi se na sajtu grada.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.