Povređeni azilanti 3 dana bili bez hrane

Izvor: JužneVesti.com, 24.Feb.2015, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeni azilanti 3 dana bili bez hrane

Azilanti koji su povređeni jutros u stravičnom udesu kod Leskovca, prvi obrok nakon 3 dana bez hrane dobili su tek u leskovačkoj bolnici.

Njih je u bolnici posetio i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, a u pomoć je priteklo i Povereništvo za migracije i izbeglice Grada Leskovca.

Tu smo da pomognemo. O svemu smo obavestili i Komeserijat >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za izbeglice u Beogradu. Kako nam je rečeno, njima je potrebna garderoba i to ćemo odmah da dostavimo. O smeštaju ćemo naknadno da razmišljamo. Sve zavisi kako nadležni odluče šta će se nadalje dešavati sa ovim ljudima - kaže za Južne vesti Žaklina Ilić iz Povereništva za migracije i izbeglice.

Četvorica njih transportovani su sa teškim povredama u Beograd na kliniku na Banjici, četvorica u Niš, a dvojica u Kragujevac. Ostali su zasada zbirnuti u leskovačkoj Opštoj bolnici, gde je na odeljenju Otrorinolaringologije organizovan prihvatni centar.

Direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović kaže da se lekari bore za život dvojice emigranata koji su dovezeni u Niš.

Zbog ozbiljnih povreda glave su smešteni na neurohirušku kliniku i na aparatima su za veštačku ventilaciju - rekao je Radovanović.

U Niš su dovezena još četvorica emigranata.

Dvojica su operisani zbog preloma potkolenica, jedan je smešten na odeljenju na ortopediji, a jedan na Klinici za maksilo-facialnu hirurgiju.

Inače, pojasnio je Radovanović, svi će nakon ukazane pomoći biti smešteni u zasebnu prostoriju dok se ne utvrdi da ne boluju od neke od bolesti koje nisu karakteristične za ove prostore.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.