Poverenica osudila ispisivanja kukastih krstova u Leskovcu

Izvor: B92, 24.Sep.2019, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenica osudila ispisivanja kukastih krstova u Leskovcu

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije osuđuje ispisivanje kukastih krstova na nekoliko kuća u Leskovcu.

Jedan je na fasadi Sigurne kuće.

Ona očekuje brzu reakciju nadležnih.

"Ispisivanje kukastih krstova u zemlji u koja je pretrpela velike žrtve u borbi protiv fašizma direktno vređa sve građanke i građane i pokazuje osnovno nepoznavanje istorije i nerazumevanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opasnosti ideologije koju ovi simboli predstavljaju. U tom smislu decu i mlade treba kontinuirano učiti i podsećati na vrednosti antifašizma, mira i tolerancije", poručila je Poverenica u saopšštenju koje je dostavljeno medijima.

Janković upozorava da je ispisivanje ovih simbola fašizma nedopustivo kao i da je neophodna reakcija u svakom pojedinačnom slučaju, te očekuje brzu reakciju nadležnih organa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.