Ponovo nagomilano smeće na leskovačkom Hisaru

Izvor: JužneVesti.com, 18.Dec.2019, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo nagomilano smeće na leskovačkom Hisaru

Mesec dana od kako su građani poslali fotografije na kojima se vide gomile smeća na putu oko leskovačkog brda Hisar, situacija je nepromenjena. Iako je u međuvremenu deponija očistišćena, a kontejneri i kante ispražnjeni, nove gomile smeća ponovo “krase” ovaj deo grada.

Razbacane kese, flaše, stara garderoba, ponovo se nalaze duž puta koji vodi do Sat mahale, a čitalac koji je poslao fotografije Južnim vestima kaže da je situacija ista kao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i pre mesec dana. Građani kažu da je bilo čisto pre 2 nedelje, foto: M. A.

Skoro se ništa nije promenilo. Bilo je čisto pre 2 nedelje, a sada se smeće opet nagomilava. Pošto je to ovde očigledno problem, ne vidim zašto ne bi postavili još jedan ili 2 kontejnera koji bi se redovno praznili, i tako smanjili razbacivnaje smeća po putu - kaže građanin.

Kako su ranije pojasnili u Por Verner i Veberu, preduzeću koje odvozi smeće na teritoriji Leskovca, kante se prazne jednom nedeljno, a kontejner nije predviđen za odlaganje otpada već je postavljen zbog čišćenja deponije koja je nekada bila tu. Kažu da treba postaviti još kontejnera, foto: M. A.

Kod korisnika usluga koji se nalaze pored puta koji vodi do Sat mahale usluga se vrši jednom nedeljno. Ti korisnici nemaju kontejnere već kante za odlaganje otpada. Sanduk za odlaganje otpada se prazni, ali on nije predviđen za otpad već je postavljen radi čišćenja mini deponije koja je postojala - kažu u PWW-u.

S obzirom na to da se građani konstantno žale na gomile smeća u ovom delu gradu, novinari su upravu preduzeća pitali kako dugoročno planiraju da reše ovaj problem i kada će očistiti smeće, a odgovori se očekuju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.