Počinje prskanje protiv komaraca i krpelja u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 30.Maj.2018, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje prskanje protiv komaraca i krpelja u Leskovcu

Pored reka, kanala i potoka zaprašivaće se larve komaraca, dok će se u gradskim parkovima i na svim zelenim površinama suzbijati odrasle forme komaraca i krpelja.

Zamagljivanje će se vršiti u periodu od 30. maja do 19. jula i to u kasnim večernjim satima, a prema rečima šefa Odeljenja za zaštitu životne sredine Slađana Đikića, preparati koji se koriste nisu štetni.

Zamagljivanje će se radi posle 19 sati, u zavisnosti od temperature. Biće pokrivena čitava >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << teritorija grada, a krenuće se od periferije ka centru kako bi učinak uništavanja bio što veći. Preparati koji se koriste nisu štetni ni za životinje, ni za ljude - kaže Đikić.

Sistemska dezinsekcija izvodiće se u narednom periodu, a kako kaže Đikić, pčelari će na vreme biti obavešteni kako bi zaštitili pčelinja društva.

Kako bi se sprečio nastanak zaraznih bolesti, u istom periodu kada se na teritoriji grada radi dezinsekcija, vršiće se i deratizacija kanalizacionih mreža, deponija, nehigijenskih naselja, javnih površina, ali i stambenih zgrada.

Deratizacijom je obuhvaćeno 2.000 šahti, više od 90 hektara zelenih površina, a biće tretirana i groblja, priobalja reka, kao i podrumske prostorije. Apelujemo na građane da se odazovu i otvore podrume kako bi deratizacija bila uspešna - kaže Đikić.

Sistemsku dezinsekciju i deratizaciju radi preduzeće “Jugoinspekt” iz Beograda, a ove usluge građane koštaju nešto više od 2,7 miliona dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.