Izvor: JUGpress.com, 26.Sep.2019, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje ,, Metamorfoza,,

LESKOVAC

Leskovačko Narodno pozorište biće domaćin i organizator prvog Festivala mladih pozorišnih stvaralaca „Metamorfoza“. Reč je o jedinstvenom festivalu na kome će nagrađeni biti mladi pozorišni stvaraoci do 35 godina starost bez obzira na njihovo učešće u predstavi. Direktor Narodnog pozorišta Dragana Boža Marjanović kaže da u našoj zemlji postoji mnogo festivala, ali nema nijednog koji se bavi mladima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
„Zato mi želimo da damo priliku mladima, da se ovde pokažu. Uopšte nije važno šta su ti mladi ljudi radili u toj predstavi, da li su glumili, režirali, napisali scenario, napravili scenografiju, komponovali muziku itd., svi oni imaju šansu da budu nagrađeni. O nagradama, a dodelićemo tri jednake nagrade odlučivaće stručni tročlani žiri u sastavu Ana Sofrenović (dramski umetnik), Svetislav Jovanov (dramaturg) i Olivera Milošević (novinar teatrolog). Jednu nagradu dodeliće i novinarski žiri (Tatjana Nježić, Ljubomir Radanov i Svetlana Panić Conić) i to nam je važno jer taj žiri je, na neki način, žiri publike, odnosno oni neće biti opterećeni nekim zanatskim radnjama koje primećuje stručni žiri. Selektor festivala je Željko Hubač, dramaturg. Nakon predstave će biti organizovani i okrugli stolovi koje će voditi Ivona Janjić, pozorišni kritičar, i tu će svi zainteresovani moći da razgovaraju o viđenoj predstavi sa kritičarima i samim akterima.“

Poslednjeg dana festivala na programu će biti premijera predstave „Ako se probudiš ili kao da je važno“ koji su pripremili u koprodukciji Narodno pozoriše Leskovac i Narodno pozoriše Priština. Direktor Marjanović kaže da, pored toga što je ideja organizatora je da ovaj festival postane tradicionalan, u planu i da svake godine bude prikazana i festivalska produkcija i da će ove godine to biti komad mlade spisateljice Isidore Milosavljević u režiji Nenada Todorovića.

PROGRAM „METAMORFOZE“

Utorak, 1.10.

„Ovaj će biti drugačiji“  – Atelje 212

Tekst: Staša Bajac, režija: Đurđa Tešić

Igraju: Sofija Juričan, Ana Mandić i MIlica Janevski

Cena karte 600 dinara

Sreda, 2.10.

„Pretposlednja panda ili statika“ – Šabačko pozorište

Tekst: Dino Pešut, režija: Maksim Milošević

Igraju: Kristina Pajkić, Strahinja Barović, Miloš Vojnović i Jovana Pantić

Cena karte 400 dinara

Četvrtak, 3.10.

„Pad“ – Centar za kulturu Svilajnac

Tekst Branislava Ilić i Kokan Mladenović, režija: Kokan Mladenović

Igraju: Branislav Trifunović, Nina Nešković i Jelena Blagojević

Cena karte 400 dinara

Petak, 4.10.

„Sumnja“ – Kraljevačko pozorište

Tekst: Džon Patrik Šenli, režija: Jug Đorđević

Igraju: Biljana Konstantinović, Svetlana Milenković, Zoran Cerovina, Gorica Dinulović i Nikola Voštinić

Cena karte 400 dinara

Subota, 5.10.

„Balava“ – Beo Arti Hartefakt-Beograd

Tekst: Dunja Matić, režija: Andrej Nosov

Igraju: Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Jovana Belović i Isidora SImijonović

Cena karte 600 dinara

Nedelja, 6.10.

PREMIJERA

„Ako se probudiš ili kao da je važno“ NP Leskovac i NP Priština

Tekst: Isidora Milisavljević, režija: Nenad Todorović

Igraju: Maja Janković, Ivan Janković, Maja Jovanović, Filip Radivojević i Nataša Stanković

Cena karte 400 dinara

Cena kompleta karata je 2000 dinara.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.