POTPISANI UGOVORI SA MEDIJIMA O SUFINANSIRANJU MEDIJSKIH PROJEKATA

Izvor: JUGpress.com, 08.Apr.2016, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTPISANI UGOVORI SA MEDIJIMA O SUFINANSIRANJU MEDIJSKIH PROJEKATA

LESKOVAC

Iz gradske kase u 2016. godini sufinansiraće se projekti 13 medijskih kuća, za šta je odvojeno 20 miliona dinara. Nakon što je Gradsko veće odobrilo ovu odluku komisije, pristupilo se potpisivanju ugovora sa predstavnicima medijskih kuća, odnosno nosiocima projekata. O svemu ovome, kao i o tome koliko je sredstava iz budžeta grada za koji mediji izdvojeno, opširnije možete pročitati u najnovijem broju Nove Naše reči. Osim projekata u oblasti javnog informisanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ugoviri su podeljeni i udruženjima čiji su projekti prošli na konkurs za finansiranje i sufinasiranje u oblasti kulture. Komisija je odobrila 31 projekat, za šta je iz gradske kase izdvojeno 6 miliona dinara, piše Nova Naša reč.

Na Visokoj poslovnoj školi stukovnih studija  podeljene su subvencije poljoprivrednicima, čime je grad izmirio svoje obaveze za 2015. godinu. Raspisivanje novog javnog poziva očekuje se najmanje za dva meseca, a budžetom za 2016. godinu predviđeno je 40 miliona dinara za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje.

Nova Naša reč donosi izveštaj sa poslednje sednice Gradskog veća, na kojoj je, između ostalog, usvojen godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta i doneta je odluka da se 10.000 evra iz budžeta gradske kase uplati za projekat resertigfikacije Leskovca kao grada sa povoljnim poslovnim okruženjem.

I u ovom broju Nova Naša reč posvećuje tri strane predizbornim aktivnostima političkim stranaka na lokalnom nivou.

Studenti fakulteta umetnosti u Nišu, odseka solo pevanja, u klasi prof. mr Katarine Simovonić Ivanković, u svečanoj sali grada Leskovca održali su koncert i pokazali deo svog raspošnog talenta i repertoara uz klavirsku pratnju Ane Aćimović, o čemu opširnije izveštava Nova Naša reč. Proteklu nedelju obeležio je još jedan značajan muzički događaj , nastup etno pevačice Biljane Krstić i Bistrika u leskovačkom Narodnom pozorištu.

Nova Naša reč donosi zanimljiv tekst povodom obeležavanja jubileja „130 godina Južne pruge“, sa nizom istorijskih podataka o tome kako je sve počelo, kako je tekao razvoj železničkog saobraćaja i kakva je situacija danas.

U feljtonu „Leskovčani beogradske dijaspore“ autor Žarko Krsić u ovom broju predstavlja doktora medicine primarijusa Jelku Deklevu Đorđević. Najnoviji broj leskovačkog nedeljnika prati i ostale događaje koji su obeležili kulturni i sportski život u gradu u protekloj nedelji.

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.