Oštetili Srbiju za više od devet miliona

Izvor: S media, 18.Jul.2011, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštetili Srbiju za više od devet miliona

Uhapšene su dve osobe iz Lebana zbog sumnje da su zloupotrebili položaj i time oštetili budžet Srbije preko devet miliona dinara.

Leskovačka policija uhapsila je i privela istražnom sudiji Višeg suda u Leskovcu bivšeg šefa Poreske uprave Leskovac - ekspoziture u Lebanu Aleksandra A. (37) i bivšeg inspektora kancelarijske kontrole Radoslava Ð. (63), obojica iz Lebana zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << čime je budžet Srbije oštećen za više od devet miliona i dvesta hiljada dinara.

U današnjem saopštenju leskovačke policije navedeno je da se sumnja da je Aleksandar A. zloupotrebio službeni položaj na taj način što je potpisao rešenje o povraćaju novčanih sredstava preduzeću "8. Novembar" AD Lebane na osnovu fiktivno stvorene pretplate poreza i doprinosa.

Hrvatska: Bodirogin fizioterapeut bio makro!

Uhapšen zbog posedovanja droge

Uhapšen zbog krađe mobilnog

Izradu rešenja o povraćaju novčanih sredstava izvršio je Radoslav Ð. iako je znao da "8. novembar" nije u pretplati poreza i doprinosa te da im se iz tog razloga novčana sredstva ne mogu vratiti. Na ovaj način je budžetu Srbije prouzrokovana šteta u iznosu većem od devet miliona i dvesta hiljada dinara.

Policija je podnela i krivičnu prijavu protiv direktora ovog preduzeća Gordane R. iz Lebana zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

Ona je podnela zahtev sa neistinitim podacima, za povraćaj novčanih sredstava po osnovu fiktivno stvorenih pretplata poreza i doprinosa, iako je znala da ih preduzeće nije izmirilo.

Sumnja se da je Aleksandar A. izvršio još dva krivična dela zloupotrebe službenog položaja, jer je potpisao uverenja podnosiocima zahteva da su izmirili obaveze po osnovu javnih prihoda, iako su oni imali dugovanja na svojim računima.

Time im je omogućio kompletiranje dokumenaticije neophodne za dobijanje vize za odlazak u inostranstvo, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.