Izvor: JUGpress.com, 29.Sep.2023, 20:53

Održano predtakmičenje u pravljenju ajvara

LESKOVAC

Turistička organizacija grada Leskovca je i ove godine je kao lokalni partner asocijaciji “Bašta mašta” bila suorganizator u organizaciji takmičenja u pravljenju ajvara “Izađi mi na teglu”. Cilj ove manifestacije je promocija ajvara kao jednog od srpskih brendova, ali i da se kroz takmičenje afirmiše piprema ovog specijaliteta na tradicionalan >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << način. Učestvovalo je deset timova, a tročlani žiri, koji je  pratio tehnološki i proizvodni proces u toku celodnevne pripreme ajvara, odlučio je da su najbolji ajvar spremili članovi tima  Anine čarolije, zatim Jelendol Grdelelica, te ekipa Sunčane jeseni. Dve prvoplasirane ekipe su se plasirale za finalno takmičenje koje će biti 7. oktobra u Beogradu.

Ovo takmičenje, koje se održava po deseti put, otvorio je u ime lokalne samouprave Milan Đorđević, koji podseća da ajvar, kao lokalni brend, ima šire geografsko poreklo i nastajao je i usavršavao se u svakom domu, kući i porodici svake jeseni.(kraj) IS/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.