Izvor: JUGpress.com, 02.Mar.2024, 11:11

Održan panel „Ja to mogu“, tema prevencije raka dojke

LESKOVAC

Udruženje „Žena uz ženu“ organizovala je tribinu na kojoj se govorilo o prevenciji, samopregledu i lečenju žena obolelih od raka dojke, omogućivši na taj način zainteresovanim da razgovaraju sa eminentnim lekarima i vrhunskim stručnjacima. Panel je otvorila zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević, koja ističe da je lokalna samouprava svesna važnosti ove tematike.

„Grad >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Leskovac je podržao vašu inicijativu da u našem gradu otvorite kancelariju ogranka, prvu na jugu Srbije, koja kreće sa radom u Centru stručno usavršavanje u obrazovanju i sigurna sam da će našim ženama iz Leskovca to mnogo značiti, pre svega zbog širenja svesti o raku dojke i promociji zdravog načina života među našim sugrađankama.“

Marija Lakić, u ime organizatora, naglašava da su preventivni pregledi ključni, ali i da, nažalost, žene na jugu Srbije još uvek nemaju razvijenu svest o tome.

„Mislim da će ova konferencija uroditi plodom, da naše žene odvoje za sebe vreme i steknu jaču svest o prevenciji. Naše udruženje postoji od 2021. godine, za ove četiri godine rada organizovali smo brojne panele i konferencije i realizovali brojne projekte. Statistika vezana za jug nije dobra, mnogo žena ne odlazi na preglede i nadamo se da će se to promeniti.“ (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.