Odbornici utvrđivali dnevni red skoro dva sata

Izvor: juGmedia, 28.Nov.2014, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbornici utvrđivali dnevni red skoro dva sata

LESKOVAC – Više od jednog i po sata trajala je rasprava oko utvrđivanja dnevnog reda današnje sednice gradske skupštine što je inače postala uobičajena praksa u radu lokalnog parlamenta.

Tako opsežnu uvodnu raspravu inicirao je predlog troje odbornika Demokratske stranke Mirjane Perišić, Jelene Spirić i Miroslava Stojanovića da se dnevni red današnje sednice dopuni sa još šest tačaka među kojima su inicijativa da se smanje cene komunalnih usluga u Leskovcu, podnese >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << izveštaj o troškovima putovanja gradonačelnika i članova njegovog kabineta i da se poljoprivrednicima odmah isplate subvencije za kupljenu poljoprivrednu mehanizaciju.

Živojin Stefanović je kazao da ovi predlozi nisu u skladu sa poslovnikom o radu Skupštine i da ne mogu biti uvršteni u dnevni red.

Odbornica Mirjana Perišić kazala je da je inicijativu o smanjenju komunalnih usluga pokrenula još pre par meseci jer prosečna zarada u Leskovcu iznosi nešto više od 33 hiljade dinara što nije dovoljno za ishranu i plaćanje komunalija.

Za potrošaku korpu četvoročlane porodice u ovom trenutku potrebne su najmanje dve prosečne plate, rekla je Perišić i upozorila da je privredna aktivnost u Leskovcu ove godine šest puta manja u odnosu na 2011. godinu. Ona je kazala da je ovakvo stanje dovelo građane ispod ruba egzistencije i da se u poslednjih 20 godina iz Leskovca iselilo oko 17 hiljada građana.

Kritike opozicionih odbornika gradonačelnik Leskovca nazvao je demagogijom i naveo da je po cenama komunalnih usluga jedan od najjeftinijih gradova u Srbiji. On je rekao da Grad Leskovac redovno izmiruje nasleđena dugovanja prema Por Verner Veberu i Elektrodistribuciji i da će smanjenje plata gradskih funkcionera i zaposlenih u gradskim upravama dati višemilionske uštede.

Od ove sednice lokalne televizije koriste video sistem za direktan prenos koji je instaliran u skupštinskoj sali za šta je iz gradskog budžeta izvojeno 600 hiljada dinara. Sednica se direktno može pratiti i preko zvaničnog gradskog sajta. I ako je sednica počela u 10 sati rad po dnevnoj redu počeo je tek posle 12 sati.

(Kraj)bdi
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.