Od leskovačke solarne elektrane nije ostao ni čuvar

Izvor: N1 televizija, 17.Avg.2016, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od leskovačke solarne elektrane nije ostao ni čuvar

U Leskovcu ni posle pet godina od početka radova na gradnji solarne elektrane niti ima elektrane, niti radnika...

Opozicija pita vlast gde su nestali solarni paneli i zašto se iz budžeta i dalje izdvaja novac ako radova nema, vlast odgovara da su sklonjeni na sigurno, za propuste optužuju prethodnu vlast i tek sada rade elaborate o ekonomskoj opravdanosti.

Izgradnju je tadašnja vlast najavila kao veliku >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i isplativu investiciju. Međutim, pet godina kasnije ovde se kažu ništa ne gradi, već razgrađuje.

Nema ni čuvara, jer više nema šta da se čuva. U selu kažu da je tako godinama, a u gradu Leskovcu, koji je vlasnik, da od investicije nisu odustali.

U solarnu elektranu od tri miliona evra resorno ministarstvo ulagalo je 90 odsto, a lokalna samouprava 10 odsto. Opozicija ipak za to što je velika investicija sada urasla u travu i zapuštena vidi odgovornost sadašnje vlasti.

U gradu za to što solarne elektrane i dalje nema krive prethodnu vlast koja je u projekat ušla bez proračuna. Kažu da se novi elaborati upravo rade, a kakvi su novi rokovi za završetak radova i dalje nema odgovora.

Opširnije u prilogu:

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Od leskovačke solarne elektrane ostalo samo gvožđe...

Izvor: N1 televizija, 17.Avg.2016

U Leskovcu ni posle pet godina od početka radova na gradnji solarne elektrane niti ima elektrane, niti radnika...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.