Očajnički apel radnika „Nevene“ – spremni na najgori scenario

Izvor: juGmedia, 21.Mar.2014, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očajnički apel radnika „Nevene“ – spremni na najgori scenario

LESKOVAC – Nekoliko desetina radnika u hemijkskoj industriji „Nevena“ u očajničkom apelu pozvalo je u pomoć, tražeći da se zaustavi plenidba preostale imovine i zatvaranje ove firme.

U pismu javnosti i vlastima navodi se da su radnici spremni na očajnički pokušaj, „po ceni najgoreg scenarija“, ukoliko privatni izvršitelji sa advokatima nastave sa pokušajima ulaska u fabriku kako bi procenili imovinu i gotove >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << proizvode.

Poverioci hoće da popišu pokretnu imovinu, a pseban cilj im je odeljenje kozmetike, koja jedino i radi, kao i magacin gotovih proizvoda.

Radnici, njih oko 70, poverioce upućuju na grad Leskovac, Republiku Srbiju, Ministarstvo privrede, te Agenciju za privatizaciju, uz obrazoloženje da su oni odgovorni za prodaju četiri hektara Neveninog placa koreanskoj korporaciji Jura, od čega leskovački kozmetičari nisu videli ni jedan dinar.

„Nevena“ je u restrukturiranju, pod zaštitom države. Njeni radnici danima šalju vapaje za pomoć.

(Kraj) mil

#scca, #scca_preview{ background-color: #F3F3F7; color: #707070; font-size: 12px; padding: 10px; border: 1px solid #DEDEE3; } Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Administratorima juGmedia portala se možete obratiti ovde.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.