Obnovljeno Dečje odeljenje u leskovačkoj Biblioteci

Izvor: JužneVesti.com, 14.Apr.2021, 10:30

Obnovljeno Dečje odeljenje u leskovačkoj Biblioteci

Nakon 60 godina postojanja u sadašnjim prostorijama, Dečje odeljenje leskovačke Biblioteke "Radoje Domanović" dobilo je savremene uslove, za šta je uloženo oko 1,4 miliona dinaraiz gradskog budžeta. Dečje odeljenje broji 11.450 članova, od kojih je skoro polovina i trenutno aktivna, a književni fond iznosi 18.780 publikacija.

Uoči Međunarodnog dana kulture koji se obeležava 15. aprila, tokom cele sedmice u Leskovcu traje "Nedelja kulture" u okviru koje se vrši >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << obilazak kulturnih ustanova, među kojima se našla i Biblioteka u Leskovcu, u kojoj je u potpunosti obnovljeno Dečje odeljenje.

Bibliotekari aktivno učestvuju u brojnim aktivnostima, kaže direktorka Vesna Ilić i dodaje da će se sa realizacijom projekcija nastavati i u narednom periodu, pogotovo sada kada je Odeljenje za decu opremljeno.

Mi već godinima pružamo pružamo besplatan upis za naše najmlađe korisnike, takođe tu su akcije i za građane starije od 65 godina. Dečje odeljenje je sada kompletno rekonstruisano novim policama, binom, stolovoma, stolicima, savremenom tehnologijom, za šta je utrošeno 1,4 miliona dinara - rekla je direktorka.

Pored Dečjeg odeljenja, renovirani su ogranci Narodne biblioteke u Vučju i Pečenjevcu, a najavljene su akcije i za socijalno ugrožene, za višečlane porodice, kao i za osobe sa invaliditetom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.