Obilazak povređenih putnika, zbrinutih u KC Niš

Izvor: JuznaSrbija.info, 17.Dec.2018, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obilazak povređenih putnika, zbrinutih u KC Niš

Šestoro najteže povređenih makedonskih državljana koji su posle saobraćajne nesreće kod Leskovca, zbrinuti u Kliničkom centru Niš, sinoć su, u pratnji direktora KC Zorana Radovanovića i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, obišli i makedonski ministar zdravlja Venko Filipčev i generalni sekretar Vlade Makedonije Dragi Raškovski.

Ministar se zahvalio svim nadležnim službama Republike Srbije na pomoći, zbrinjavanju povređenih makedonskih građana, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << a posebnu zahvalnosti izrazio je kolegama iz Hitne pomoći, leskovačke bolnice i Kliničkog centra Niš na blagovremenoj pomoći kao i kvalitetnom tretmanu koji su pruženi svim povređenima.

On je rekao da je u bolnici u Leskovcu smešteno osam lakše povređenih, dok je šest osoba sa teškim povredama smešteno u Nišu, kojima je pružena sva neophodna dijagnostička i medicinska pomoć i nega.

Gradonačelnik Bulatović je, pre svega, izrazio žaljenje zbog nesrećnog dogadjaja koji se desio noćas, i rekao da je ministru Venku obećao da će Grad Niš sve što je u njegovoj nadležnosti i mogućnosti i staviti na raspolaganje, pre svega porodicama povređenih.

 Direktor Radovanović je izrazio želju za što bržim oporavkom svih pacijenata, i dodao da će se sa kolegama iz Makedonije dogovoriti o daljem načinu lečenja i tretmanu pacijenata. On je naglasio da je danas još jednom potvrđen odličan odnos i saradnja dva ministarstva i medicinskih sistema dve države, i pokazano da smo bratski narodi i da radimo u najboljem interesu građana, bilo Srbije, bilo Makedonije.
Pogledaj vesti o: Darko Radovanović

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Predstavnici makedonske Vlade posetili povređene u saobraćajnoj nesreći

Izvor: JUGpress.com, 17.Dec.2018

NIŠ..Makedonski ministar zdravlja, dr Venko Filipče zajedno sa generalnim sekretarom makedonske Vlade, Dragim Raskovskim, sinoć su obišli makedonske državljane koji su teško povređeni u saobraćajnoj nesreći nadomak Leskovca a koji su primljeni prebačeni u Klinički centar Niš. Sa njima je...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.