Nova stranka: Cvetanović zloupotrebljava funkciju gradonačelnika

Izvor: juGmedia, 24.Apr.2015, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova stranka: Cvetanović zloupotrebljava funkciju gradonačelnika

LESKOVAC – Gradonačelnik Leskovca je po ko zna koji put prekršio demokratske i moralne norme ponašanja i javnu funkciju zloupotrebio za lični rat sa novinarima i opozicijom, ocenjuje Nova stranka.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Nova Stranka u Leskovcu smatra da je gradonačelnik Leskovca ponovo, po ko zna koji put prekršio demokratske i moralne norme ponašanja na javnoj funkciji, da zloupotrebljava svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << javnu funkciju za lični rat sa novinarima i opozicijom i da je bezobrazluk da proziva samohranu majku koja se hrabro bori da izdržava decu, dok se on bahati kao aga.

Da pojasnimo gradonačelniku da funkcija novinara nije da piše hvalospeve aktuelnoj vlasti, već da prati njen rad i da izveštava javnost o rezultatima rada te vlasti. Da pojasnimo još i da građani ne moraju da trpe njegove bahanalije i da je hrabrost Mile Popov da javno kaže šta misli nešto nad čim treba da se zamisli, a ne da je javno proziva nakon čega ova žena mora da razmišlja o svojoj i sigurnosti svoje troje dece.

Kako u poslednje 3 godine ova vlast nije pokazala nikakve rezultate, već je samo unazadila i nastavlja da unazađuje Leskovac, a postala je prepoznatljiva po aferama i skandalima, gradonačelnik ne može ni očekivati da mu neko piše poeme i bajke, ćuti i da posmatra kako grad tone, a ljudi beže iz njega. Jedino što može očekivati je prozivanje zbog nerada i loših rezultata, jer se politika mora meriti rezultatima, a ne praznim pričama i offshore kompanijama.

Podsećamo Gradonačelnika da je Nova Stranka podnela u zadnje 2 godine pet zahteva za dodelu prostora na korišćenje koji joj sleduje po zakonu i da ni dan danas aktuelna vlast nije pozitivno odgovorila na zahtev Nove Stranke. U medjuvremenu stranke koje nemaju ni poslanike ni odbornike raspolažu prostorom veličine supermarketa, a neke menjaju i po nekoliko godišnje. Ovim se automatski krše dva zakona od strane lokalne samouprave i javnih organizacija i to Zakon o finansiranju političkih aktivnosti i Zakon o zabrani diskriminacije, čime se protivno zakonu onemogućavaju osnovni uslovi za rad Novoj Stranci i pokušava da se uguši njeno opoziciono delovanje.

Bez obzira na to, Nova Stranka će uvek biti protiv progona, bahatosti, nerada, skandala, nepotizma i nedomaćinskog ponašanja, što je odlika Cvetanovićeve vlasti u Leskovcu.

Još jednom pozivamo gradonačelnika da svojom ostavkom i odlaskom iz politike, da nadu leskovčanima da bar nešto na bolje može da se promeni u njihovom gradu. Ako on već svojim neradom tome nije dao nikakav doprinos, na ovom potezu leskovčani mogu da mu postanu večito zahvalni.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.