Nova proizvodna linija “Moravke” puštena u rad

Izvor: JUGpress.com, 25.Jun.2018, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova proizvodna linija “Moravke” puštena u rad

LESKOVAC

U fabrici  „Moravka“ u Leskovcu  danas je pušten u rad novi proizvodni pogon u kome se prave konditorski proizvodi.



Otvaranje ovog postrojenja omogućilo je upošljavanje 30 radnika, a proizvodni kapaciteti su 2800 tona vafla godišnje.

Celokupna investicija iznosila >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je 1,5 miliona evra.

Ciljno tržište je čitava teritorija Srbije, ali se planira i distribucija u svim republikama bivše Jugoslavije

Fabrika „Moravka“ je  nastala pedesetih  godina prošlog veka kao poljoprivredna zadruga , osamdesetih je  prerasla u prehrambeno preduzeće a  privatizovana je 2007. godine.

Kupila je leskovačka privatna firma koja u svom sastavu ima lanac trgovina “Zlatan trag”.

Od tada se proizvodni kapaciteti kompanije modernizuju i rekonstruišu, tako da danas „Moravka“ u svom asortimanu ima niše od  200 različitih proizvoda i tim od 150 stručnih radnika.

Danas je rečeno da su proizvodni kapaciteti  7.000 tona gotovih proizvoda na godišnjem nivou.

Najnoviji brend je konditorski proizvod Waffer, fini pekarski proizvod vafl.

Vlasnik Danilo Stojanović, u ime vlasničke porodice i upravljačke strukture, rekao je da je ovo jako bitan korak u kompaniji.

„Proširenje je nešto čemu smo težili svih ovih godina. Ulazak u potpuno novu kategoriju svih ovih proizvoda za nas je bio veliki izazov, jer je bilo potrebno dosta truda i napornog rada”, dodao je on.

“ Zahvaljujući našem vrednom timu uspeli smo da dođemo do one prave recepture za koju verujemo da će još više osnažiti „Moravkin“ brend,“ rekao je Stojanović.

Jedan od gostiju na svečanosti povodom otvaranja novog pogona bio je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji rekao da lokalna samouprava teži da privrednicima omogući poslovno okruženje gde mogu da ulažu svoj kapital, da razvijaju nove programe, proizvode, naročito ako ćemo tako da usrećimo decu.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Nova proizvodna linija “Moravke”-TV JUGpress

Izvor: JUGpress.com, 26.Jun.2018, 08:17

LESKOVAC..U novootvorenom postrojenju za proizvodnju vafla u leskovačkoj “Moravki” posao dobilo 30 radnika.....PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype..I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.