Izvor: JUGpress.com, 05.Jan.2021, 16:02

Narodna stranka Leskovac: Nepravilnosti na konkursu

LESKOVAC

Gradski odbor Narodne stranke Leskovac održao je konferenciju za medije ispred Osnovne škole „Vuk Karadžić”, a tema je raspisan pa poništen konkurs za nastavnika informatike.

„Narodna stranka kao glas naroda se trudi da svim građanima izađe u susret i zaštiti njihova prava“ kaže Nenad Stojanović i dodaje da je zbog toga formirana i narodna kancelarija u kojoj je preko 20 advokata >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i pravnika.

„Građani nam se obraćaju zbog problema koje imaju, te ih pozivamo da to rade i ubuduće, a mi ćemo se truditi da sve te probleme iznesemo u javnost i pokušamo da pomognemo.“

Dragan Stošić je pojasnio da je povod za ovu konferenciju dopis u kojem se kaže da je direktor OŠ „Vuk Karadžić“ u novembru 2020. godine poslao dopis Školskoj upravi sa netačnim podacima, gde je navedeno da su časovi informatike kontinuirano slobodni.

Da bi se raspisao konkurs po zakonu mora da od 2015. godine budu kontinuirano slobodni časovi za određeni predmet u istom procentu. Škola je slala procene da je jedne godine taj procenat 27, zaitm 5, pa 40… Nikada nije bio 60, stalno se to menjalo. Taj uslov za raspisivanje konkursa nije bio ispunjen, a konkurs je ipak raspisan. Posle anonimnog mejla koji je poslat školskoj upravi i samoj školi, a koji je poslao očigledno neko ko je imao uvid u sve to, direktor je poslao zahtev školskoj upravi za poništenje konkursa uz obrazloženje da je došlo do tehničke greške. Nije jasno o kakvoj se tehničkoj grešci radi, kada direktor tri godine uzastopce šalje školskoj upravi procene da ima slobodne časove u procentima od 27 ili 5%, a sada odjednom ima 60%… Praktično, konkurs nije ni trebao da bude raspisan, jer nije imao uporište u zakonu.“

Ljubiša Mladenović je najavio da će stranka svu dokumentaciju koju je prikupila proslediti Ministarstvu prosvete, sporta i tehnološkog razvoja, kao i Republičkoj prosvetnoj inspekciji.

„Tražimo da se oglasi i gradonačelnik Leskovca i kaže da li podržava ovakve postupke svojih funkcionera, s obzirom da je opšte poznato da u Leskovcu kod kadriranja on vedri i oblači.“

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.