Napravili  pljeskavicu od 56 kilograma

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2014, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravili pljeskavicu od 56 kilograma

LESKOVAC - Na leskovačkoj Roštiljijadi sinoć su majstori roštilja mesare "MK˝, Ivan Djorđević i Nikola Petrović napravili pljeskavicu tešku 56 kilograma, koja je za kilogram teža od prošlogodišnje.

Prije pečenja pljeskavica je bila prečnika 163 centimetra i debljine tri centimetra, a nakon pečenja imala je prečnik 146 cenitmetara dok se debljina smanjila na 2,5 centimetra.

"Ovo je sedma godina kako obaram sopstveni rekord. Za veliku pljeskavicu je najbitnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kvalitetno leskovačko roštilj meso i stalno vježbanje.  Naravno morate da bude i jaki da je okrenete, a da se ne polomi. Sljedeće godine planiramo jednu od 60 kilograma˝, kazao je Tanjugu Ivan Đorđević.

Iako su prethodnih godina organizatori iz Turističke organizacije Leskovca (TOL) najavljivali dolazak predstavnika Ginisove knjige rekorda, oni su ponovo izosatali. U TOL-u se pravdaju da je angažovanje Ginisovih sudija preskupo za budžet kojim raspolažu za Roštiljijadu.

Pljeskavica od 56 kilograma pečena je na roštilju sat i deset minuta.

Komadi najveće pljeskavice poslije pečenja, podjeljeni su posjetiocima  Roštiljijade i stanarima Gerontološkog centra u Leskovcu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.