Najveća glumačka imena na crvenom tepihu u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Sep.2016, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveća glumačka imena na crvenom tepihu u Leskovcu

Deveti LIFFE će od 13. do 17. septembra u Leskovcu ugostiti neke od najvećih glumaca u regionu. Crvenim tepihom prodefilovaće Miki Manojlović, Lazar Ristovski, Mirjana Karanović, Nebojša Glogovac, Bogdan Diklić, Branislav Lečić, Nataša Ninković, Zijah Sokolović...

Ovogodišnji festival filmske režije trebalo bi da bude najbolji do sada jer će od 12 takmičarskih, dva filma u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Leskovcu imati evropske, a 4 srpske premijere.

Čini nam se da smo posebno ponosni na ovogodišnji program jer smo, po našoj skromnoj proceni, sada najbliži tom savršenom programu - smatra Dragan Jović, urednik filmskog programa u Leskovačkom kulturnom centru, koji organizuje ovu manifestaciju.

Na repertoaru su po 4 filma iz Srbije i Hrvatske, 2 iz Makedonije i po jedan iz Bosne i Hercegovine.

Ove godine će se nagrada za afirmaciju srpskog filma u svetu dodeliti Slavku Štimcu, koji igra glavnu ulogu u Dobrici“, a ovaj film je važan i po tome što se s njim na veliko filmsko platno vratila i glumica Mirjana Joković.

Leskovčani će prvi u Srbiji videti i film „Imena Višnje“ Branka Šmita, zatim, „Lazar“ Svetozara Ristovskog i „Sve najbolje“ Snježane Tribuson, nagrađenih na pulskom festivalu, kao i dugometražni „Film o Bitlsima“ koji je van konkurencije.

Festival će zatvoriti „Dnevnik mašinovođe“, srpski kandidat za Oskara, film koji je ove godine u Moskvi dobio nagradu publike i specijalno priznanje žirija na Paliću.

Što se pratećeg programa tiče, održaće se tri promocije knjiga: „Ao ko si ti“ glumca Mikija Manojlovića, „Glumac .. je glumac.. je glumac“ Zijaha Sokolovića, te „FILMUS Slobodana Šijana.

Sladokuscima dobre muzike predstaviće se na otvaranju i u svetu poznati srpski hor "Viva Vox", a zatvoriće ga koncertom Lena Kovačević. Za koncert "Viva Vox"-a cena karata je 1.300, a za Lenu Kovačević 700 dinara. Oba koncerta će se održati u pozorištu.

Biće održana i peta Konferencija reditelja iz bivše Jugoslavija, izložba plakata i nagrada Dragana Nikolića i izložba plakata filmova koji nisu, a planirani su da budu snimljeni. Novina je posebni program na kome će se prikazati 12 filmova studenata režije sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Branislav Lečić

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.