Na pešačkom „po sećanju“ jer u Leskovcu oni nestaju

Izvor: juGmedia, 17.Feb.2016, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na pešačkom „po sećanju“ jer u Leskovcu oni nestaju

LESKOVAC – Iako je horizontalna signalizacija u gradu obeležena pre samo par meseci, pešački prelazi su bukvalno nestali, pa je saobraćaj često haotičan. Leskovčani koriste prelaze „po sećanju“, pa rizikuju i vozači i pešaci.

Pešaci prelaze ulicu na slepo, dok vozači sa velikim naporom pokušavaju da uoče bele linije na kolovozu.

Leskovčani koje smo zatekli u trenutku dok su prelazili pešački >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << prelaz kažu da to čine napamet jer znaju da su oni nekada na tom mestu bili obeleženi. Danas se ne vide, a na pojedinim mestima samo naziru, pa se pešaci boje za svoju bezbednost i oslanjaju se na intuiciju i dobru volju vozača.

Vozači koji su iz Leskovca zapamtili su gde su nekada bile iscrtane „zebre“, pa se koliko-toliko, snalaze u ovom neredu.

Direkcija za urbanizam i izgradnju je ovaj posao poverila javnom komunalnom preduzeću „Komunalac“.

„Ovo preduzeće je kupilo vozilo za horizontalno obeležavanje signalizacije. Jer je planirana obnova horizontalne signalizacije dva puta godišnje. Prvo obeležavanje je počelo početkom jula. Sve ovo radimo u cilju da se stvori dobra podloga kako se pešački prelazi ne bi brisali veoma lako. To ne znači da je farba lošeg kvaliteta već se horizontalna signalizacija dugi niz godina nije obeležavala u našem gradu“, istakao je prošle jeseni direktor Direkcije Milenko Milenković.

Za obeležavanje horizontalne signalizacije tada je izdvojeno  6 miliona dinara iz gradskog budžeta. Plan je bio  da se do kraja godine utroši 8 tona boje za obeležavanje oko 8.300 metara kvadratnih puteva.

(Kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Obeležavanje pešačkih prelaza – 3. put

Izvor: juGmedia, 18.Feb.2016, 10:36

LESKOVAC – Preduzeće „Komunalac“ počelo je sa obeležavanjem kolovoznih linija a uskoro će početi i obeležavanje pešaćkih prelaza, po treći put u roku od nekoliko meseci...Juče je obeležena horizontalna signalizacija na Bulevaru oslobođenja i u Prvomajskoj ulici, a danas se radi Ulica...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.