Na “Danima trube” najbolji orkestar Nebojše Sejdića

Izvor: JUGpress.com, 17.Jun.2017, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na “Danima trube” najbolji orkestar Nebojše Sejdića

LESKOVAC

Najbolji orkestar na leskovačkim “Danima trube” je,  po odluci žirija, orkestar Nebojše Sejdića, najbolji trubač je Stefan Ajdarević iz orkestra Jovice Ajdarevića, a nagradu za najizvornije muziciranje je dobio orkestar Stivena Durmišević.

Oni će nastupiti u Guči, dok će za orkestar Isidora Zećirovića, najboljeg po glasovima publike, organizator pokušati da obezbedi specijalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pozivnicu za Guču.

U okviru manifestacije Leskovačko leto 2017. održano kvalifikaciono takmičenje trubača pod nazivom „Dani trube“.

Ovo kvalifikaciono takmičenje omogućilo je najboljima da se plasiraju na čuveni Sabor trubača u Guči.

Orkestri su morali da imaju osam članova, da jedna pesma bude izvorna, a druga po sopstvenom izboru.

Aleksandar Milenković, član žirija i profesor trube, kaže da nije bilo lako doneti odluke.

„Trudili smo se da nikog ne oštetimo, ali i da nekima damo mali podstrek. U principu, nikada kad se žirira nije lako. Generalno, mislim da polovina orkestara spada u grupu ozbiljnih orkestara, ali druga grupa može da se svrsta u grupu poletnih. Mislim da je i izvornost muziciranja dobro očuvana kod svih nagrađenih orkestara.“

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.