Moguća izgradnja četvrte “Jurine” fabrike u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 16.Apr.2018, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguća izgradnja četvrte “Jurine” fabrike u Leskovcu

Na prostoru nekadašnjeg Jugekspresa, u čije je renoviranje do sada uloženo oko 40 miliona dinara, u naredne 2 godine, prema rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, mogla bi da se izgradi i četvrta fabrika južnokorejske kompanije Jura.

Otvaranje nove fabrike, objašnjava Cvetanović, zavisi od dinamike posla. Plan i objektivna potreba, kaže, postoje, ali sve se to radi korak po korak, pa će se u narednom periodu znati detalji. Dodaje i da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će u naredne 2 godine Grad rezervisati lokaciju na kojoj je moguća izgradnja fabrike.

Dogovorili smo se da potpišemo ugovor da u narednom periodu od 2 godine damo prostor Jugekspresa za eventualnu izgradnju četvrte fabrike u našem gradu. Ugovor će biti potpisan da taj prostor ne bude prodat, već da bude rezervisan - kaže Cvetanović.

Ukoliko pak, dodaje Cvetanović, ne dođe do realizacije, prostor Jugekspresa biće prodat.

U toku je izgradnja treće fabrike čija je vrednost, sa objektom i mašinama 40 miliona evra, a biće zaposleno još 1.000 novih radnika. Inače, kako je ranije najavljivano, Jura će sa zapošljavanjem krenuti početkom juna ove godine gde će, u prvom periodu, posla biti za 500 Leskovčana.

Podsetimo, kompanija Jura, koja se bavi proizvodnjom elektronskih komponenti za automobilsku industriju, pre svega kablovskih instalacija, ali i automobilskih svećica, kalema i njihovih kablova, u Srbiju je došla 2010. godine. Pogone u Leskovcu ima od 2012. i u ovom gradu zapošljava 2.300 ljudi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.