Izvor: JUGpress.com, 10.Feb.2021, 00:30

Ministarstvo pravde raspisalo konkurs za 500 miliona

LESKOVAC-BEOGRAD

Ministarstvo pravde raspisalo je javni konkurs za dodelu 500 miliona dinara prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnih gonjenja – oportuniteta, a namenjen projektima od javnog značaja, koji se sprovode u društvene i humanitarne svrhe.

Domovi zdravlja u Lebanu i Medvedji, Biblioteka ‘’Radoje Domanović’’ u Leskovcu, Ustanova za odrasle i starije, Škola za osnovno i srednje obrazovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ‘’11.Oktobar’’, samo su neki od učesnika proteklih godina na konkursu MInistarstva pravde , a od dobijenih sredstava kupljena je oprema, renovirane su prostorije, nabavljena osnovna sredstva za unapredjenje standarda u ovim ustanovama.

Po institutu oportuniteta javni tužilac može da odloži krivično gonjenje nekog lica ako ono pored ostalog, na propisani račun,  uplati određeni novčani iznos koji se koristi za humanitarne ili druge javne svrhe.

Ove godine prikupljeno je 5oo miliona dinara, a za sredstva mogu konkurisati fizička i pravna lica, organi, organizacije, javne ustanove, preduzetnici, udruženja, fondovi, humanitarne organizacije i ostali nosioci projekata kojima se ostvaruje javni interes u oblasti zdravstva, kulture, prosvete, humanitarnog rada.

Nakon sprovedenog konkursa, budžet od pola milijarde dinara raspodeliće komisija koju je obrazovao ministar pravde a zatim i konačnim rešenjem potvrditi Vlade Republike Srbije. Prošle godine sredstva je dobilo 130 projekata koje su podnele škole, vrtići, bolnice, domovi zdravlja, biblioteke, humanitarne organizacije, gerontološki i centri za socijalni rad, domovi za smeštaj dece i omladine, kulturno-umetnička društva i udruženja.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.