Miloš Biković otvara leskovački filmski festival

Izvor: RTS, 18.Sep.2019, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloš Biković otvara leskovački filmski festival

U Leskovcu se večeras otvara 12. internacionalni festival filmske režije. Do nedelje će u takmičarskom delu programa biti prikazano osam filmova sa prostora bivše Jugoslavije, a na otvaranju festivala glumcu Bogdanu Dikliću biće uručena nagrada „Živojin Žika Pavlović“, za afirmaciju regionalne filmske umetnosti.
Devet filmova u glavnom programu, osam u takmičarskom, od toga pet ostvarenja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz Srbije, dve srpske premijere, projekcije studentskih filmova iz regiona, tribine, razgovori sa poznatim glumcima, izložbe o životu i radu Živojina Pavlovića i Nebojše Glogovca. Ovo je u najkraćem sadržaj 12. leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije.

Postao je Lajf zreo pubertetlija, festival koji se prepoznaje po kvalitetu i duhu koji sa sobom nosi Leskovac i leskovačke publika, kaže selektor festivala Darko Bajić i ističe novu dimenziju 12. Lajfa.
"Želimo da leskovačkoj publici premijerno prikažemo i nove sezone serija koje su oni voleli ili nove epizode serija koje će tek započeti", navodi Darko Bajić, reditelj, selektor festivala.
Festival večeras otvara glumac Miloš Biković i film "Balkanska međa". Nagrada "Živojin Žika Pavlović" za afirmaciju regionalne filmske umetnosti u svetu biće uručena Bogdanu Dikliću. Skoro sve manifestacije na Lajfu besplatne su za gledaoce.
"Mi želimo da kulturu približimo našim sugrađanima da vide šta se sve to radi u srpskoj kinematografiji da pogledaju dobre filmove, a da im sve to bude maltene pristupačno da ne kažem besplatno", kaže Sanja Conić, direktor LKC-a.
Leskovački internacionalni festival filmske režije traje do nedelje, a ko će dobiti gran-pri festivala odlučivaće tročlani žiri, na čijem čelu je hrvatski reditelj Vinko Brešan.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.