Leskovački strip-scenarista izlaže širom Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 24.Maj.2019, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovački strip-scenarista izlaže širom Srbije

Radove inspirisane životima vojnika Velikog rata, kao i one sa motivima fantastike, strip-scenariste Marka Stojanovića iz Leskovca, do kraja meseca može pogledati publika u Somboru i Prokuplju.

Nakon predstavljanja novog strip-albuma Do pakla i nazad u rodnom Leskovcu, Stojanović je svoje novo delo promovisao i u ostalim gradovima širom Srbije. U >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Noći muzeja, kako kaže, istovremeno su otvorene izložbe u Kragujevcu, Somboru i Prokuplju. U Noći muzeja njegova dela bila izložena u 3 grada, foto: M. S.

U tom trenutku 3 važne ustanove otvorile su izložbe mojih radova. Ne verujem da je to nekom Leskovčaninu do sad uspelo. U Kragujevcu i Somboru bila je paralelna izložba o strip-albumu Do pakla i nazad, dok su u Prokuplju predstavljeni radovi inspirisani fantastikom, uglavnom delovi iz albuma Vekovnici - kaže Stojanović.

Publika i u ostalim gradovima pozitivno reaguje na njegov rad, kaže on, što ga motiviše da nastavi sa stvaranjem.

Stojanović je inače predavač u leskovačkoj Školi stripa “Nikola Mitrović Kokan”, čiji polaznici često osvajaju priznanja na različitim takmičenjima.

Strip-album Do pakla i nazad upravo je omaž započetom i nikada završenom projektu osnivača leskovačke Škole stripa, Nikole Mitrovića Kokana. Album se našao i na vrhu NIN-ove top liste za najvažnija strip izdanja u 2018. godini.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.