Leskovački CENTRAL PARK na meti nevaspitanih ljudi

Izvor: juGmedia, 07.Dec.2015, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovački CENTRAL PARK na meti nevaspitanih ljudi

LESKOVAC – Gradski park kod stadiona „Dubočica” postao je centar rekreativaca i omladinaca koji na mini terenu igraju fudbal, ali, nažalost, ovaj prelepi leskovački kutak je i mesto na kome se viđaju i neprimerene scene, neki nevaspitani odrasli ljudi kako uriniraju pred rekreativcima i sportistima.

To uglavnom rade prodavci s obližnje pijace, iako >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u samoj pijaci postoje klozeti.

Pijačare očigledno mrzi da prošetaju dvadesetak metara i malu i veliku nuždu obave u toaletu već za to koriste obližnji žbun u gradskom parku. Možda i ne žele da plate korišćenje WC-a od „preskupih“ 15 dinara po ulasku.

Za to vreme rekreativci u parku se hvataju za glavu i osuđuju zakupce tezgi za uništavanje javne površine.

Ovo je slika koju je naš reporter zatekao na licu mesta i prenosimo je u integralnoj verziji.

„Vi samo pišajte u žbun, a šta ja da radim sa svojom loptom?!“

Poslednji sunčani novembarski dani ove jeseni. Veliki park ispred stadiona Dubočica. Rekreativci na sve strane – od 7 do 77 godina.

Dečak sa suzama u očima kreće ka izlazu iz parka i viče:

„Idem da zovem policiju! Vi samo pišajte u žbun, a nama kad padne lopta više ne smemo da je uzmemo“, obraća se mlađem čoveku koji urinira u žbunju pored sportskog terena u parku.

„U pravu si mali, sasvim si u pravu“, podržava ga penzioner koji šeta.

„Pa, je l’ jesam? Koliko nam je lopti propalo jer nam roditelji kažu da je ne pipamo ako ode tamo gde svi idu u WC“, očajan je dečak.

Veliki park u ulici Kralja Petra Prvog poznato je mesto okupljanja rekreativaca svih uzrasta – od najmlađih koje nadziru roditelji do penzionera kojima je lekar preporučio da svakog dana šetaju po malo. Mesta ima za sve, park je pregledan, rastinje uglavnom nisko, ali žbun koji je dostigao visinu prosečnog čoveka od oko 170 cm postao je javni WC u ovom delu grada.

Bez ustručavanja i naočigled dece, uriniraju uglavnom muškarci.

„Od kad se pijaca preselila bliže parku postalo je frekventije i stvarno je iz tog žbunja počeo da se širi smrad. Da bar neko stavi dva pokretna toaleta u ovom delu, zbog velike gužve, posebno subotom. Ne znam da li na pijaci ima toalet, ali ovde mnogi uriniraju“, potvrđuje priču i predlaže rešenje operisana penzionerka koja šeta sa suprugom.

Mrzi ih da koriste toalete?

Direktor leskovačke „Pijace” Zoran Milošević bio je vidno iznenađen kada smo mu prepričali šta smo zatekli na licu mesta.

„To je neverovatno. Ti zakupci tezgi na samo desetak metara dalje imaju sagrađen sanitarni čvor i toalete u centru same zelene pijace kod bivše autobuske stanice. Ja ne znam da li ih mrzi da „toliki put“ prepešače ili im je skupo da plate 15 dinara za korišćenje WC-a. Slažem se sa vama da je to sramota“, ističe Milošević.

A šteta, veliki je i lep park.

(Kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.