Leskovačka opozicija blokirala rad gradske Skupštine

Izvor: JužneVesti.com, 15.Apr.2024, 20:51

Leskovačka opozicija blokirala rad gradske Skupštine

Zbog toga što je najpre dogovoreno da Skupština Leskovca radi do 18 sati, a zatim je produženo do 22 sata, odbornik Grupe građana “Za Leskovac zajedno” Nebojša Cakić pozvao je druge opozicione odbornike da mu se pridruže kod govornice i blokiraju rad parlamenta, što su oni i učinili.

Cakić kaže da je razlog zbog kojeg su oni koji rukovode Skupštinom, na čelu sa njenim predsednikom Aleksandrom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Đurovićem, odlučili da produže rad do 22 sata kako građani “ne bi čuli to što treba da čuju”.

Reklamiram Poslovnik član 95, stav 2. Redovna sednica počinje u 9 i završava se u 18 sati. Sada je 18:45 i da ne bude zabune, razgovarao sam sa ljudima koji vode Skupštinu, nismo mi tu da se prekine rad u 18 sati, ali nismo tu ni da nas matretirate kao što ste nas maltretirali u ranijem sazivu da sedimo do 4 ili 5 ujutru - navodi Cakić.

Ističe da je bilo dogovora sa rukovodiocima Skupštine da se sednica produži do 20 sati, ali da je onda Đurović odlučio drugačije.

Postoji stav koji kaže može, a to može zavisi od dobre volje Đurovića, da li se dogovorio da ide u neku str koju štiti ili ima dogovor s nekim drugim ljudima. Mora da postoji razlog zašto to radi. Nijednog trenutka nije dao razlog - kaže Cakić.

Uz poruku da neće prihvatiti teror većine, pozvao je druge opozicione odbornike da mu se pridruže kod govornice i blokiraju rad parlamenta. Oni su to i učinili.

Đurović im je uputio mere opomene i molbu da oslobode govornicu, a nakon toga odredio pauzu od 15 minuta.

Odbornici su se kasnije vratili u salu, a sekretar Zoran Vukašinović je predložio da se večeras radi još po jednoj tački dnevnog reda, da bi se sa radom nastavilo u utorak i da se sednica završi do 22 sata. Njegov predlog je podržan i Skupština je nastavila sa radom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.