Leskovac jedan od najtransparentnijih gradova u Srbiji

Izvor: juGmedia, 05.Feb.2016, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac jedan od najtransparentnijih gradova u Srbiji

LESKOVAC – Grad Leskovac nalazi se na 4. mestu po transparentnosti u celoj Srbiji saopštila je nevladina organizacija „Transparentnost Srbije“.

Reč je o rezultatima istraživanja „Indeks transparentnosti lokalne samouprave u Srbiji“ koje je ova organizacija sprovela u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Agencijom  za >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << borbu protiv korupcije i Stalnom konferencijom gradova i opština.

“Na osnovu novousvojene metodologije ocenjene su i rangirane sve jedinice lokalne samouprave u Srbiji. Grad Leskovac na ovom rangiranju u 2015. godini ima indeks 61, na skali od 0 do 100, i deli četvrto mesto. To je veoma dobar indeks, znatno iznad proseka svih JLS u Srbiji”, navodi se u obrazloženju ove organizacije.

Reč je o projektu koji je realizovan uz finansijsku pomoć Ambasade Velike Britanije, a sprovođenje projekta su podržali Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Agencija za borbu protiv korupcije i Stalna konferencija gradova i opština.

TS planira da ovo rangiranje postane redovno, godišnje.

(Kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.