Leskovac: Izgorela seoska škola u Drćevcu

Izvor: JužneVesti.com, 12.Maj.2015, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac: Izgorela seoska škola u Drćevcu

U požaru koji je oko 14:30 sati izbio u Osnovnoj školi u Drćevcu kod Leskovca, potpuno je izgorela školska zgrada.

Prava je sreća da su u trenutku izbijanja požara učionice bile prazne jer je trinaestoro dece iz ovog i susednih sela tada bilo van zgrade, na času fizičkog vaspitanja.

Videvši plamen, u pomoć su najpre priskočili meštani Drćevca koji su i evakuisali decu iz školskog dvorišta, a brzom intervencijom vatrogasaca sa dva vozila, požar je ugašen.

Pretpostavlja se da je uzrok kvar na dotrajalim elektro-instalacijama jer je škola sagrađena početkom šezdesetih godina prošlog veka.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Izgoreo deo škole u Drćevcu

Izvor: juGmedia, 12.Maj.2015

LESKOVAC – U požaru koji je izbio danas oko 14,30 časova izgoreo je deo četvororazredne škole u leskovačkom selu Drćevcu. Učenici su na vreme evakuisani...Uništena je fiskulturna sala i mesna kancelarija u toj školi, kao i krovna konstrukcija iznad većeg dela škole...„Zahvaljujući meštanima...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.