Leptirice, amazonke, džezeri i svingeri oduševili Leskovčane

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jul.2015, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leptirice, amazonke, džezeri i svingeri oduševili Leskovčane

Leskovačka grupa sa „Orkestrom vilinog konjica“ je na desetom Leskovačkom karnevalu proglašena za najbolju karnevalsku grupu, dok je grupa sa Sardinije, obojena u crno, izabrana za najbolju grupu po ukupnim ocenama.

Mladići iz Trsta su prva karnevalska grupa koja je učestvovala na Leskovačkom karnevalu. I oni su oduševljeni atmosferom koju su zatekli u ovom gradu.

Stigli smo rano jutros i već smo obišli ceo grad koji jeste malo zapušten, ali ima nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << što nema naš Trst – najlepše devojke na svetu - kazao nam je jedan iz grupe.

Brazilke, Havajke, pleme iz afričke džungle, italijanski muzičari, tajanstvene princeze, zanosne leptirice i vilini konjici samo su deo karnevalske povorke u Leskovcu koji se pet dana prelivao šarenilom i muzikom.

Milena Đorđević je sa svojim sestrićima pažljivo pratila povorku dugačku nekoliko stotina metara.

Najviše su mi se dopale princeze u raskošnim zelenim i crno-belim haljinama iz 19. veka, pirati sa Kariba i klovnovi, a ovi koledari sa klopataralima i neke maske nalik na šumska čudovišta me nerviraju jer mi plaše sestriće - kazala nam ona.

Miroljub Radivojević iz Turističke organizacije Leskovac kaže da je ovogodišnji karneval rekordan po broju učesnika i da je za pet dana na ulicama Leskovca neku od karnevalskih tačaka videlo oko 70.000 ljudi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.