Krivične prijave protiv rukovodstva Narodnog pozorišta

Izvor: juGmedia, 10.Apr.2013, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivične prijave protiv rukovodstva Narodnog pozorišta

LESKOVAC – Policija je podnela krivične prijave protiv dvoje rukovodilaca Narodnog pozorišta u Leskovcu zbog sumnje da su oštetili budžet grada za blizu 2,4 miliona dinara.

Prijave su podnete protiv direktora pozorišta Zorana Rakića (51) i bivše predsednice Upravnog odbora te kulturne ustanove Violete Zdravković (49). Sumnjiče se, kako se objašnjava u policijskom saopštenju, da su odgovorni što su isplaćene veće plate od zakonom propisanih.

Sumnja  se  >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << da  Rakić  u vremenskom   periodu od novembra 2010. godine do decembra 2012. godine, iskorišćavanjem službenog položaja, zaposlenima u toj ustanovi nije smanjio koeficijente za obračun plata i uskladio ih sa Uredbom Vlade Republike Srbije, iako  je na to bio upozoravan od strane osnivača te ustanove.

Na ovaj način je budžet grada Leskovca oštećen za iznos veći od 2.000.000 dinara.

Zdravkovićeva se tereti da je sa  Rakićem zaključila ugovor o radu, kojim koeficijent za obračun  plate nije bio određen u skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije.

Budžet grada Leskovca time je oštećen za iznos od oko 380.000 dinara.

(Kraj)mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Krivična prijava protiv direktora pozorišta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2013

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv rukovodilaca Narodnog pozorišta u Leskovcu Zorana Rakića (51) i Violete Zdravković (49) zbog sumnje da su oštetili gradski budžet za oko 2,4 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.