Kragujevčanke južnom prugom do novih bodova

Izvor: KGsport.info, 21.Okt.2017, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevčanke južnom prugom do novih bodova

Drugu pobedu na startu Druge ženske lige Jug B upisale su večeras košarkašice Radničkog 2016. Ekipa koju sa klupe predvodi legendarna Vesna Despotović slavila je na gostovanju Aktavis akademiji u Leskovcu rezultatom 75:72 (21:19, 19:17, 21:17, 14:19).
U prilično dinamičnoj utakmici, Kragujevčanke su od starta imale blagu rezultatsku prednost, koju su na kraju pretvorile u trijumf od tri poena razlike.
– Jako teško gostovanje u Leskovcu protiv neugodne ekipe >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Aktavisa. Celu utakmicu smo kontrolisale rezultat i na kraju zasluženo pobedile. Falile su nam danas dve igračice u rotaciji, Marija Novak i Neda Rapović, i zbog toga me ova pobeda još više raduje. Isto tako, Milica Todorović debitovala je za nas na ovom susretu i sa njom smo dobili još više na iskustvu i igri pod košem. Čestitam svojim igračicama na odličnoj igri i pobedi. – izjavila je Despotovićeva nakon utakmice.
Kapiten Sara Milošević je sa 36 postignutih poena pružila još jednu brilijantnu partiju u dresu Radničkog 2016.
– Znale smo da nam sledi teško gostovanje u Leskovcu. Poznajemo ekipu Aktavisa od prethodne sezone, kada smo na njihovom terenu izgubile. Videlo se od početka da će utakmica biti dinamična do poslednjeg sudijskog zvižduka. Imale smo prednost visokih igračica, koju smo koristile većim delom utakmice. Sačuvale smo rezultat do samog kraja i dva boda donele u Kragujevac. Čestitala bih igračicama iz Leskovca na fer i korektnoj borbi, a mojim saigračicama na pruženom maksimumu do samog kraja. – izjavila je Miloševićeva.
Dvocifren učinak u ekipi Radničkog 2016 imale su još i Minela Mehović – 16 i Marija Todorović – 10 poena, a u listu strelaca upisale su se i Matorkić sa 9 i Cvijović sa 4 postignuta poena.
Pobedu je u ovom kolu zabeležila i ekipa ŽKK Radnički, koja je dobila Topličanin službenim rezultatom 20:0, tako da nakon dva odigrana kola kragujevački klubovi zauzimaju dva čelna mesta na tabeli sa maksimalnim učinkom.
Sledeće dve utakmice košarkašice Radničkog igraju na svom parketu. Najpre će ugostiti Paraćin, a onda i Gimnazijalac iz Pirota.
 

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PLS: Dinamo dobio derbi i otišao na plus pet

Izvor: MozzartSport.com, 21.Okt.2017

Sinđelić izbio na drugo mesto..Dinamo iz Vranja dobio je još jedan derbi Prve lige Srbije i stekao prvu ozbiljniju prednost na čelu tabele! Ekipa Dragana Antića slavila je u Gornjem Milanovcu protiv drugopalsiranog Metalca sa 2:0 (2:0), pa sada ima pet bodova više od drugoplasiranog Sinđelića...Dinamo...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.