Komunalac dobio još jednu autocisternu za pranje ulica

Izvor: juGmedia, 29.Jun.2017, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komunalac dobio još jednu autocisternu za pranje ulica

Javno komunalno preduzeće Komunalac s predstavnicima grada predstavilo je danas novu autocisternu za pranje ulica, sedmo po redu vozilo kupljeno u poslednje 4 godine, s ciljem da se radnicima olakša posao, a Leskovac bude čistiji.

Autocisterna marke „Iveko“ vredna je 9,6 miliona dinara. Deo ovih sredstava, u iznosu od 3,5 miliona, izdvojen je iz gradskog budžeta, a ostatak je obezbedilo samo preduzeće. Cisterna je >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je kupljena od „Auto MG Komerc“ iz Niša, najpovoljnijeg ponuđača.

Na ovaj način ispunjavamo obećanje da ćemo svake godine kupovati bar po jednu mašinu i obnavljati mehanizaciju i opremu Komunalca. Nadam se da je naša rešenost da uredimo grad očigledna. U toj nameri važni saradnici su nam i građani Leskovca. Svi zajedno, odgovornim ponašanjem, možemo da doprinesemo da naš grad izgleda čisto i pristojno“, kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović uz ocenu da je tehnička opremljenost Komunalca podignuta na znatno viši nivo nego pre četiri godine.

Direktor ovog preduzeća Vladimir Sinadinović rekao je da utocisterna ima sud od 10 metara kubnih, 2 metara više od one starije.

Takođe, poseduje specijalizovane šmrkove koji se nalaze sa prednje i zadnje strane vozila, pomoću kojih je moguće pranje ulica bez radne snage. Koristićemo je za pranje ulica i za polivanje novih sadnica, ali i za hlađanje centralnih gradskih ulica u ovim vrelim danima“, kazao je Sinadinović.

Inače, ranije su kupljene: dve najsavremenije autočistilice Dulevo – vrednosti 22 miliona i 16 miliona, mašina za obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije 2,7 miliona, radne mašine grejder i bob ket, tam kiper kamion.

U planu je da se u ovoj godini izvrše nabavke kiper kamiona i pogrebnog vozila vrednosti po 600.000 dinara. Verujem da će već od danas naš grad biti čistiji, a rad zaposlenih u ovom preduzeću znatno olakšan“, zaključio je Cvetanoivć, koji je apelovao na Leskovčane da se odgovorno odnose prema sredini u kojoj žive, što se higijene tiče.

A i komunalna policija da bude rigidnija i stroža nego što je bila do sada“, podvukao je

Milica Ivanović

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

JKP “Komunalac” nabavio novi auto cisternu

Izvor: JUGpress.com, 29.Jun.2017

LESKOVAC..Leskovačko Javno-komunalno prteduzeće “Komunalac”  nabavio je novu auto-cisterne za pranje ulica, što je bio povod da da platou ispred Robne kuće danas bide održana konferencija za novinare...Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da je investicija vredna 9,6 miliona dinara...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.