„Jura“ i „Džinsi“ primaju nove radnike

Izvor: juGmedia, 20.Avg.2015, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Jura“ i „Džinsi“ primaju nove radnike

LESKOVAC – Najmanje još stotine Leskovčana će u narednim mesecima dobiti posao u kompanijama „Jura“ i „Džinsi Srbija“ jer su ove fabrike raspisale konkurse za prijem novih radnika.

Korejska kompanija „Jura“ u Leskovcu raspisala je 14. avgusta novi konkurs za prijem radnika u proizvodnji i on će trajati do 30. septembra. U leskovačkoh filijali Nacionalne službe za zapošljavanje ne znaju o kom broju >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << se radi, ali pretpostavljaju da je reč o jednom od većih prijema.

„Naša je obaveza da svake nedelje organizujemo selekciju po 200 ljudi za intrevjue u Juri“, a po kriterijumima koje je odredio sam poslodvac“, kaže PR NSZ u Leskovcu Marija Stevanović.

A kriterijumi za prijem nove radne snage su da kandidati nemaju veće obrazovanje od srednje škole. Nije ni važno koja se škola završila, jer su predviđene obuke. Nije potrebno ni radno iskustvo, već, samo: spretnost, brzina, posvećenost poslu, motivisanost i spremnost za rad u timu.

Novu radnu snagu u „Juri“ će činiti 75 posto žene i 25 posto muškaraca.

U „Juri“ je, inače, zaposleno oko 1.600 Leskovačana.

Stevanovićeva kaže da je tekstilna kompanija „Džinsi“ od NSZ zatražila sprovođenje obuke za 49 šivača, na osnovu odluke Upravnog odbora te firme, kandidata starosti do 30 godna, s dužinom čekanja na posao ne manjom od šest meseci.

U ovoj tekstilnoj fabrici zaposleno je 700 Leskovčana.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.