Jug Srbije pod snegom, putevi uglavnom prohodni

Izvor: JužneVesti.com, 16.Dec.2018, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jug Srbije pod snegom, putevi uglavnom prohodni

U Leskovcu, Pirotu i Prokuplju sneg je prekrio ulice, ali u preduzećima zaduženim za čišćenje ističu da su putevi ipak prohodni. Ipak, saobraćaj je otežan, a u Sićevačkoj klisuri su mogući i odroni.

Iako je sneg padao tokom cele noći, u preduzeću AB kop, zaduženom za zimsko održavanje leskovačkih ulica, kažu da su ulice i okolni putevi prohodni.

Sva mehanizacija je, kažu, na terenu, a čisti se po prioritetima.

Dva kamiona cele >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << noći su čistila po gradu i oni će nastaviti da čiste gradske ulice i u toku dana, dok 2 kamiona čiste prilazne i puteve do okolnih sela - kažu putari.

Dodaju i da jedan kamion čisti deo od Jašunjskih manastira, preko Bogojevca, Razgojne, Smrdana, Kutleša, Lipovice, dok je drugi na delu puteva ga Grdelici.

Između 15 i 20 santimetara snega, a u udaljenim planinskim selima i više, napadalo je tokom noći na teritoriji prokupačke opštine, pa se saobraćaj odvija usporeno, ali za sada bez prekida.

Prema rečima nadležnih, državni putevi prvog i drugog reda su prohodni i oni su u nadležnosti PZP Niš, dok se lokalni putevi čiste po prioritetima i za sada su ekipe na terenu pa nema većih problema.

Prokuplje je prohodno; foto: LJ. M.U JKP Hammeum koje je zaduženo za čiste ulice u Prokuplju, naglašavaju da je sva raspoloživa mehanizacija jutros od 5 sati na terenu i tvrde da su sve ulice prvog i drugog raščišćene, a da se trenutno čiste trećeg prioriteta.

Nijedan poziv naša služba od jutros nije primila, a da je stanje alarmantno. Od jutros ekipe rasčišćavaju sneg u gradskim ulicama sa 3 traktora sa raonicima, kombinovana mašina i kamion sa raonikom. Iako je sneg prestao da pada, ekipe će nakon završenog posla biti u pripravnosti do daljeg – iz JKP Hammeuma.

Autobuski saobraćaj na čitavoj teritoriji Prokuplja se odvija sa manjim kašnjenjima, ali je od jutros skraćena samo linija do podjastrebačkog sela Donja Bresnica, zbog neprohodnog puta autobus je išao do Velike Plane.

Zbog snega koji od sinoć neprekidno pada, saobraćaj je otežan i usporen na putevima u pirotskom okrugu. Mogući odroni u Sićevačkoj klisuri i na delu puta od Bele Palanke do Babušnice.

U JP Putevi Srbije kažu da su svi glavni putevi u ovom kraju prohodni, ali je saobraćaj otežan. Snega ima na kolovozu, a saobraćaj moguć uz pažljivu vožnju.

Sudeći po kamerama AMSS na graničnom prelazu Gradina nema kolona vozila i zadržavanja su uobičajena.

Iz Puteva Srbije upozoravaju vozače da su mogući odroni kroz Sićevačku klisuru i na delu puta od Bele Palanke do Babušnice.

Podsetimo, i u Nišu, kao i u Svrljigu putari uveliko rade na raščišćavanju puteva i apeluju na opreznost u saobraćaju.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.