Još 12 pacijenata otpušteno iz kovid bolnice u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 28.Maj.2020, 13:09

Još 12 pacijenata otpušteno iz kovid bolnice u Leskovcu

U poslednja 24 sata iz Opšte bolnice u Leskovcu, koja je kovid centar za Jablanički i Pčinjski okrug, otpušteno je još 12 pacijenata i trenutno se tu leče 63 osobe pozitivne na virus korona. Broj hospitalizovanih radnika južnokorejske kompanije "Jura" je isti kao i juče - 11.

Od poslednjeg preseka, još četvoro Leskovčana pozitivno je na koronu, a ukupan broj zaraženih od početka epidemije je 463. U ostalim opštinama Jablaničkog okruga nije bilo novih registrovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << slučajeva, a ukupno je od početka epidemije obolelo 639 osoba.

Ni u prethodna 24 sata nije bilo smrtnih slučajeva, niti upućivanja za Klinički centar Niš. Primljena su 4 nova pacijenta, ali je otpušteno 16. Svi hospitalizovani su u dobrom stanju i imaju lakšu kliničku sliku - kažu u Bolnici.

U Vlasotincu je 113 pozitivnih na koronu od početka epidemije, Lebanu 32, Bojniku 27 i Medveđi 4.

Podsetimo, žarište u Leskovcu bio je pogon južnokorejske kompanije "Jura". Nakon masovnog testiranja ukupno je potvrđeno 114 slučaja zaraze. S obzirom na to da je procenat pozitivnosti 1,62 % gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović pre 4 dana ocenio je da je žarište u ovom pogonu ugašeno, a da je situacija u Leskovcu pod kontrolom tvrdi i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Iako je Ministarstvo tvrdilo da nije bilo propusta, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da se mere nisu u potpunosti poštovale, a zaštitnik građana kontroliše inspekciju zbog celokupne situacije. U Sindikatu "Sloga" kažu da su za širenje epidemije upravo odgovorni nadležni u Gradu i kompaniji "Jura".

Prema podacima koje su izneli epidemiolozi, radnici su se najverovatnije zarazili u prevozu. Iako su radnici protestovali ispred fabrike, pogon nikada nije zatvaran, već je samo ograničen broj radnika.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.