Jablanica poplavila stotinak kuća i stotine hektara

Izvor: Blic, 20.Apr.2014, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jablanica poplavila stotinak kuća i stotine hektara

Reka Jablanica izlila se noćas i celim svojim tokom, na teritoriji opština Medveđa, Lebane i Leskovac, poplavila stotinak kuća i nekoliko stotina hektara njiva. Najugroženija su sela Vinarce, Živkovi i Pečenjevce, gde je voda ušla u dvorišta, podrume i prizemne kuće.

Poplavljene su u četiri kuće u Turekovcu, od kojih se jedna srušila, a voda je ušla i u nekoliko kuća u selu Šarce u opštini Medveđa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Pročitajte još POPLAVE Oko 500 kuća odsečeno kod Kraljeva, pod vodom na stotine hektara

Načelnik za vanredne situacije u Leskovcu Miodrag Marjanović rekao je za agenciju Beta da je Jablanica dostigla “vrh plavnog talasa” kod Živkova i Pečenjevca, nekoliko stotina metara od uliva u Južnu Moravu.

U tim selima meštani su, uz pomoć mehanizacije privatnog preduzeća Produkt, sami napravili nasipe od zemlje i džakova s peskom.

Marjanović je kazao da se očekuje da se voda povuče jer je pre nekoliko stai prestala da pada kiša, a na planinama se istopio sneg, odakle se voda slivala u Jablanicu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jablanica poplavila kuće i na stotine hektara u tri opštine

Izvor: juGmedia, 20.Apr.2014

LESKOVAC – Reka Jablanica izlila se noćas i jutros celim svojim tokom i na teritoriji opština Medveđa, Lebane i Leskovac poplavila nekoliko stotina hektara njiva, kao i nekoliko desetina kuća. Najugroženija su sela Vinarce, Živkovo i Pečenjevce, gde je voda ušla u tridesetak dvorišta, podruma...

Nastavak na juGmedia...

Zapadna Morava poplavila stotine hektara

Izvor: RTS, 21.Apr.2014, 13:31

I pored povoljnijih vremenskih prilika, stanje u kraljevačkom kraju i dalje je veoma ozbiljno. Zapadna Morava se izlila i voda je došla do kuća u prigradskom naselju Grdica. Najviše oranica poplavljeno je u Sirči i Šumaricama. ..Od sinoć je nivo Zapadne Morave u kraljevačkom kraju u stalnom porastu....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.