Izvor: JUGpress.com, 22.Apr.2023, 23:30

Izložba umetničkog nakita „Fuzija04“

LESKOVAC

U Galeriji Leskovčkog kulturnog centra otvorena je izložba umetničkog nakita pod nazivom „Fuzija04“. Zastupljene su četiri autorke obrazovane na umetničkim fakultetima Despina Crnčević, Danijela Šćekić, Marija Radosavljević i Ivana Stanković. Kao poznavaoci juvelirskog zanata objedinile su više različitih tehnika kao što su tradicionalni filigran, tehnike livenja, fasovanja, fuzija, moderna srebrna >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << glina i epoksi smola.

„Nama je drago da smo ovde, mogu da pohvalim leskovačku publiku, ali i podršku Leskovačkog kulturnog centra. Ovde su nekada bili čuene kujundžije i juveliri, a mi smo završili umetničke fakultete, ali smo se i vratili toj tradiciji i zanatu. Upravo je ova izložbs rezultat zajednice između tradicije i savremene umetnosti. Prikazujemo razne tehnike i prikazali smo jedno 20-ogodišnje iskustvo i učenje“ rekla je Despina Crnčević.

Izložba će biti pred leskovačkom publikom do 5. maja. (kraj) IS/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.