Izvor: JUGpress.com, 27.Sep.2019, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba bugarskih umetnika “Putne beleške”

LESKOVAC

U holu u prizemlju Leskovačkog kulturnog centra otvorena je izložba poznatih bugarskih umetnika i pedagoga Laure Dimitrove i Stefana Altakova.

„Naša izložba je posvećena putovanju i uspomenama sa različitih putovanja“ pojašnjavaju autori izložbe.

„Posvećena je beleškama o mestima koja posećujemo nenamerno i „snimamo“ u svojoj memoriji. Može se reći da su „Putne beleške“ zapravo jedna instalacija, koja se sastoji od >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << rada na različitim tipovima papira i papirnim objektima; delovi su različitih veličina i urađeni u različitim tehnikama (crtež, kolaž, kombinovana tehnika koja uključuje folije, papir, etikete, novine, fiskalne račune, pisma, tekstove, citate i drugo). Instalacija predstavlja putovanje ljudi na različita mesta, kao i njihovo putovanje kroz život i utiske o životnoj sredini, kontaktima, sukobima, emocijama, stanju uma, raspoloženju, razlikama… Male stvari i obični dani imaju svoju lepotu…“

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.