Izgorela pomoćna zgrada škole u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 27.Feb.2015, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgorela pomoćna zgrada škole u Leskovcu

Pomoćni objekat Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Leskovcu u potpunosti je izgoreo u požaru. Ovo je treći put da gori ovaj objekat u dvorištu škole, a zaposleni sumnjaju da ga neko iznova namerno pali.

Uništena je krovna konstrukcija i izgorela su vrata, prozori i nameštaj koji je bio skladišten u objektu.

Požar je izbio nekoliko minuta posle ponoći. Brzom intervencijom vatrogasaca sprečeno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je širenje na druge zgrade.

Direktor Nenad Ivanović kaže da će zatražiti od lokalnih vlasti da se ovaj objekat sruši. Para za izgradnju novog nema.

Podnećemo zahtev upravi za Društvene delatnosti da pod hitno izabere izvođača radova koji će ograditi dvorište i srušiti objekat. Deca borave u dvorištu stalno a iz radoznalosti bi neko od učenika možda želeo da uđe u izgoreli objekat. To je jako opasno - kaže Nenad Ivanović, direktor OŠ “Vuk Karadžić".

Školske kamere nisu mogle da zabeleže ko je zapravo podmetnuo požar jer su ukradene pre nekoliko dana.

Ovaj deo grada je noću jako opasan. Komšije se žale da se iz dvorišta škole noću stalno čuju glasovi, vika… Neretko su nalazili i iskorišćene špriceve. Tome moramo da stanemo na put - kategoričan je Ivanović.

U školi i njenom dvorištu boravi preko 200 učenika, a vatra je ovaj objekat zahvatila u po bela dana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.