Ivanu Ikiću grand prix Živojin Žika Pavlović

Izvor: Beta, 14.Sep.2014, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanu Ikiću grand prix Živojin Žika Pavlović

LESKOVAC, 13. septembra 2014. (Beta) - Reditelj Ivan Ikić dobitnik je gran prix "Živojin Žika Pavlović" za režiju filma "Varvari" na 7. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije (LIFFE).

Reditelj, koji nije mogao da prisustvuje završnoj večeri četvorodevog festivala u Kulturnom centru u Leskovcu, dobio je, po tradiciji, i vaučer na iznos od >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << 2.000 evra od Filmskog centra iz Beča.

Druga nagrada za ražiju pripala je Slobodanu Skrerliću za film "Top je beo vreo", koji je 9. septembra otvorio LIFFE, a treću nagradu osvojio je Roki Bičeku za režiju "Razrednog neprijatelja".

Žiri kojeg su činili: glumica Radmila Živković i reditelji Miloš Miša Radivojević i Stole Popov, dodelili su i dve glumačke nagrade.

Glumica Anita Mančić dobila je nagradu "Zlatni lešnik" za najbolju ženski ulogu u filmu "Top je bio vreo", a za najboljeg glumca proglašen je Igor Samobor za ulogu u filmu "Razredni neprijatelj".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZAVRŠEN LIFFE: Ivan Ikić dobitnik Grand prix „Živojin Žika Pavlović“

Izvor: juGmedia, 14.Sep.2014

LESKOVAC – Na završnoj večeri VII internacionalnog festivala filmske režije „LIFFE u Leskovcu uručene su nagrade žirija za najuspešnija rediteljska i glumačka ostvarenja...Glavna nagrada – grand prix „Živojin Žika Pavlović“ dodeljena je Ivanu Ikiću za režiju filma „Varvari“....

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.