Hram u Dubočici biće završen u narednoj godini

Izvor: juGmedia, 07.Nov.2015, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hram u Dubočici biće završen u narednoj godini

LESKOVAC – Izgradnja hrama Svetog Simeona Mirotočivog u naselju Dubočica započeta je pre 10 godina, a očekuje se da bude završena tek naredne godine.

Najveći deo radova je završen prošle godine kada je nakon mnogobrojnih muka urađen krov  fasada, a trenutno se krenulo sa uređenjem unutrašnjosti.

U avgustu mesecu ove godine potpisan je ugovor između Agencije za lokalni ekonomski razvoj i Crkvene opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Leskovac za nastavak uređenja hrama.

Pre nekoliko dana posao je sklopljen sa lokalnom firmom Standard, koja će raditi na elektrifikaciji ovog objekta i unutrašnjem malterisanju.

Izgradnja hrama Svetog simeona Mirotočivog otpočela je još 2005. godine na inicijativu vernika, a tada je Fond za razvoj grada uložio 3 miliona dinara.

Prošle godine u ovaj objekat investirano je dodatnih 8,5 miliona, kada su i završeni radovi na krovu i uređenju fasade ove crkve.

Kada se završi i unutrašnjost hrama, on će biti i adekvatno osvetljen.

(kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.