Holandija poklonila Leskovcu osam miliona evra

Izvor: juGmedia, 14.Feb.2014, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija poklonila Leskovcu osam miliona evra

LESKOVAC – Ministarka energetike u Vladi Srbije Zorana Mihajlović, ambasador Holandije u Srbiji Laurent Luis Stokvis poptisali su danas sporazum o dodeli osam milona evra za razvojnu fazu “Projekat upravljanja otpadnim vodama u Leskovcu”.

Mihajlovićeva je potom potpisaal ugovor o korišćenju tih sredstava sa  gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem.

Novac je namenjen izgradnji treće faze Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << odnosno, izgradnji kanalizacione mreže u mestima na severu Leskovca, koja će biti povezena sa glavnom mrežeom.

Donacija od 7.910.000 evra opredeljena je pre skoro tri godine preko ORION Programa Vlade Holandije.

„Izgradnja kanalizacione mreže imaće veliki doprinos za agrarnu politiku našeg kraja, jer će se unaprediti uslovi za proizvodnju zdrave hrane“, kazao je Cvetanović, zahvaljujući se predstavniku Holandije.

Centralno postrojenje košta oko 24 miliona evra. Pet je obezbedila srpska vlada, a 10,4 je Delegacija EU u Srbiji preko IPA fonda.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.