Gradska uprava ignoriše i Zaštitnika građana

Izvor: juGmedia, 16.Maj.2013, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradska uprava ignoriše i Zaštitnika građana

LESKOVAC – Gradska uprava u Leskovcu predstavlja problem za Zaštinika građana jer više od godinu dana ignoriše pritužbe te institucije, kao i samih Leskovčana.

Zamenik zaštitnika građana Goran Bašić rekao je u na konferenciji za novinare u Narodnoj biblioteci u Leskovcu da je reč o komunalnim problemima.

“To su pritužbe koje se vode jako dugo. Preporuke koje su date pre više od godinu dana >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << još uvek nisu sprovedene. Gradska uprava ne odgovora građanima ne odgovora ni zaštistniku građana u vezi sa postupcima koje on vodi, konkrteno, o  problemu eksproprijacije prilikom izgradnje kanala u naselju Bobište. Tu do kraja nije postupljeno u skladu sa zakonom. Druge su bile individualne pritužbe građana i odnose na to da gradska uprava nikada nije odgovorila građanima u vezi ostvarivanja njihovih prava – istako je Bašić.

Za pet godina pokrenuto je oko 280 pritužbi na osnovu žalbi Leskovčana i najveći broj odnosi na nemogućnost ostvarivanja penzija jer poslodavci nisu uplaćivali radni staž.

U leskovačkoj biblioteci se dve godine realizuje inicijativa  “Promocija ljudskih i manjinskih prava kroz intenzivniji kontakt Zaštitnika građana sa građanima”, a putem video veze.

Za to vreme 1500 Leskovčana je ostvarilo kontak sa kancelarijom zaštisnika, a iz tih kontakata je napisano 76 pritužbi.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.