Gradonačelnik Leskovca: 2017. bila godina rada i priznanja

Izvor: juGmedia, 27.Dec.2017, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Leskovca: 2017. bila godina rada i priznanja

Sumirajući rezultate godine na izmaku, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ocenio je danas da je 2017. bila godina napornog rada, ali i nagrada i priznanja, čime su postavljeni čvrsti temelji na kojima će se Leskovac razvijati narednih godina.

Leskovac je svoj procvat imao u periodu između dva svetska rata. Tada je, posle Beograda, bio privredni, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << trgovački i kulturni centar Srbije, jedan od gradova sa najdinimičnijim razvojem u tadašnjoj Evropi – „Srpski Mančester“. Naš cilj i naša vizija je da učinimo da Leskovac bar delimično zasija takvim sjajem. Nadam se i verujem da ćemo uz pomoć naših sugrađana i uspeti u tome”, kazao je Cvetanović na tradicionalnom prijemu za novinare.

Naš grad ove godine u više navrata našao se među lokalnim samoupravama o kojima se govori kao o sredinama sa ostvarenim zapaženi rezultati u mnogim oblastima

On je najpre sumirao nagrade i priznanja, pa je tako naveo da se pre petnaestak dana Leskovac našao među tri lokalne samouprave čiji je Lokalni akcioni plan za zapošljavanje proglašen za najbolji, da je po treći put izabran za člana Predsedništva Stalne konferencije gradova i opština, “a tokom ove godine imao sam i tu čast da na Skupštini Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj ponovo budem izabran za člana Upravnog odobra ove organizacije”.

Cvetanović je podsetio i na to da je izabran za predsednika Skupštine Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, zatim na međunagradu koja je dobila leskovačka bolnica, a njen direktor Nebojša Dimitrijević proglašen za najboljeg menadžera, te da se o našem gradu pisalo u monografiji  „Put ka vrhu“ koja već šesnaest godina promoviše uspehe i dostignuća lokalnih

samouprava, pojedinaca, organizacija, ustanova i institucija, a leskovački urbanisti su u ovom period dobili treću nagradu projekat „Izgradnja kombinovane pijace“, ali je istakao da je i sam dobio oreden orden Svetog Save drugog stepena iz ruku srpskog patrijarha Irineja.

Bila je ovo godina u kojoj smo nastojali da promenimo mnoge stvari u gradu, od imidža pa do infrastrukture Leskovca

Događaji koji su me učinili ponosnim kao gradonačelnika, ali pre svega kao građanina Leskovca su: obeležavanje 500 godina manastira Svetog Jovana u Jašunji i deseti Leskovački internacionalni festival filmske režije „Lajf“ koji je otvorio Emir Kusturica. Nakon zvaničnog otvaranja održan je koncert  „No smoking orekstra“, kome je to bio prvi nastup u Srbiji posle osam godina”, kazao je gradonačelnik

On je takođe istakao da se lokalna samouprava sve vreme trudila da leskovčanima pruži vrhunske umetničke i muzičke sadržaje, pa je u tom kontekstu pomenuo i spektakularni koncert Željka Joksimovića, jubilarni koncert “Zvezdica” i gudačkog orkestra “Amoroso” na kome je kao glavna zvezda nastupao violinista svetskog glasa Stefan Milenković.

Kada se sve ovo uzme u obzir, biću slobodan da kažem da je ovo bila godina nagrada i priznanja”, zaključio je prvi čovek Leskovca.

Ponosan sam i što radimo na uspostavljanju što boljeg ugleda Leskovca u širim okvirima

Cvetanović je ponosan i na to što je Leskovac ove godine ugostio brojne ambasadore i vrhunske sportiste  ali I na činjnenicu što je predsednik države Srbije Aleksandar Vučić otvorio leskovačku “Roštiljijadu”, “što je velika čast za Leskovac i Leskovčane”.

Verujem da sve ovo navedeno govori da je Leskovac grad koji je afirmisan u međunarodnim, privrednim, političkim i drugim krugovima kao jedan od uspešnijih”.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i ovoga puta govorio je o rezultatima u oblasti infrastrukture, rekonstrukcijom i izgradnjom ulica i puteva, rekonstrukcijom vodovodne mreže, Ustanove za odrasle i starije, obnovom škola, bolnice, izgradnjom azila za pse i tako dalje.

Milica Ivanović

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.