Grad više nije odgovoran za šahte i rupe na putevima

Izvor: JUGpress.com, 22.Dec.2018, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad više nije odgovoran za šahte i rupe na putevima

LESKOVAC

Na današnjoj sednici Gradskog veća grada Leskovca vodila se objedinjena rasprava o predlozima odluka o izmeni Ugovora o uređivanju međusobnih porava i obaveza u izvršenju poslova JP „Urbanizam i izgradnja“ i izmeni Ugovora o održavanju uličnih slivnika na teritoriji Grada Leskovca za 2019. godinu JKP „Vodovod“. Predloge je obrazložio Bratislav Stanković, ovlašćeno lice Odelenja za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu, koji je da se >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << menjaju stavke Ugovora usvojene na prethodnoj sednici Gradskog veća, a da se sve ovo radi kako grad izbegao štetne posledice na osnovu nastale štete.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je u svojoj diskusiji rekao da iz ovog obrazloženja ništa nije jasno, a da se radi o tome da su pojedini direktori postali samouvereni da neko preduzeće priipada samo njima i nikome više, da žele da se sklone od odgovornosti.

„Kosara Ilić, doskorašnja direktorica JKP „Vodovod“ je donela odluku da više za slivnike ne odgovara Vodovod, nego da odgovara Grad Leskovac. To znači da JKP „Vodovod“ naplaćuje monopolističke usluge za vodu i kanalizaciju i profit ide preduzeću, a odgovornost ide gradu, odnosno gradonačelniku. Videći da je to prošlo, jer niko nema hrabrosti da se bori sa Kosarom Ilić, onda je i direktor Direkcije krenuo istim putem, te su doneli odluku da za sve rupe na ulicama odgovara Grad Leskovac, odnosno gardonačelnik. To bukvalno znači da za svaki nemio slučaj koji se desi ja, pored svih obaveza koje imam, idem lično kod sudije za prekršaje na suđenje i tamo odgovaram. Ovim odlukama vraćamo odgovornost „Vodovodu“ i „Direkciji“. Direkcija će se ovde još i snaći, ali će novi direktor „Vodovoda“ imati problema jer budžetom nisu predvideli sredstva za slivnike, za kazne, za sudske procese… Direktor me je zamolio da ovu tačku skinemo sa dnevnog reda, ali nisam hteo. Sada zadužite Kosaru da ona to rešava, jer je ona to i zakuvala. Formirajte komisiju koja će da obilazi grad i da provera da li su šahte tu ili nisu. Kažu da je vrednost poklopca šahte samo 1000 dinara, ali imajte na umu da ljudi koji upadnu u šahtu postaju invalidi, postaju otežavajuća okolnost za svoju porodicu pošto nisu sposobni za rad,“ rekao je Cvetanović.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.