General Živković: Pomogli smo smrznutim putnicima u Vojvodini

Izvor: juGmedia, 15.Mar.2014, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

General Živković: Pomogli smo smrznutim putnicima u Vojvodini

LESKOVAC – Pomoć starešina i vojnika Srbije bila je presudna u vodosnabdevanju Užica i deblokadi puteva u Vojovodini i spašavanju građna iz zavejanih putničkih vozila, isatako je danas general Aleksandar Živković.

Komandant Kopnene vojske Srbije Aleksandar Živković je u kasarni “Vojvoda Petar Bojović” u Leskovcu pozdravio 149 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, koji su na svečanosti >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << položili zakletvu državi.

Na vernost su se zaklele i četiri žene, profesionalni vojnici.

Vojska Srbije i svi njeni pripadnici biće uvek pouzdani oslonac naše države”, istako je.

Vojska je pokazala da postoji zbog gradajana Srbije, naglasio je.

„Iako je ova godina tek na početku, Vojska je svojim ovogodišnjim anagažovanjem već pokazala da će uvek biti uz narod kao što je i bila. Pomoć starešina i vojnika Srbije bila je presudna za rešavanje vodosanbdevanja Užica, a potom za deblokadu puteva u Vojovodini i za spasavanje  građna iz zavejanih putničkih vozila” rekao je general.

Ove godine će umesto 1000, biti primljeno 1800 vojnika na doborvoljno služenje vojnog roka.

Najspobnijima će biti omugećena specijalizacija za vojne policajce.

Svečanoj zakletvi prisustvovali su i predstavnici crkve i vlasti u ime kojih se obratio leskovački gradonačelnik Goran Cvetanović.

„Obavezujete se pred svojim narodom, pred svojim najmilijima, da ćete biti čestiti ljudi, koji će uvek i svuda braniti svoju državu i svoj narod“, poručio je Cvetanović.

Ovo je sedma generacija vojnika u Srbiji koji dobrovoljno služe vjni rok.

(Kraj) mil

#scca, #scca_preview{ background-color: #F3F3F7; color: #707070; font-size: 12px; padding: 10px; border: 1px solid #DEDEE3; } Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Administratorima juGmedia portala se možete obratiti ovde.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.